Imatge d'arxiu d'un vehicle policial de la Guàrdia Urbana de Barcelona

Desallotgen una festa multitudinària amb prop de 300 persones en un local de Barcelona

Els assistents no portaven mascareta i no respectaven la distància de seguretat

Les festes que incompleixen la normativa anti-Covid vigent continuen proliferant a tot Catalunya. Aquesta passada matinada de diumenge, la Guàrdia Urbana de Barcelona va desallotjar una festa amb 277 assistents en un local del districte barceloní de les Corts. Segons ha informat la policia barcelonina, l'establiment exercia una activitat diferent de la de la llicència i no tenia assegurança.

En unes imatges difoses a través de la xarxa social Twitter per la Guàrdia Urbana barcelonina, es pot veure com les persones que estaven al local no respectaven les restriccions vigents contra la Covid-19. En aquest sentit, es veu els participants a la festa que no utilitzaven mascareta ni mantenien la distància de seguretat.

Així mateix, fonts de l'Ajuntament de Barcelona han explicat al digital 'Tot Barcelona' que també es van trobar persones fumant en llocs no permesos i que es va superar l'aforament permès al local.

Denuncien 35 joves per participar en un botellot massiu al Morell

Aquest mateix cap de setmana, la Guàrdia Municipal del Morell, a la comarca del Tarragonès, ha denunciat 35 persones per participar en un botellot massiu durant la matinada de diumenge que va reunir més de 300 joves a la zona del cementiri del municipi. Segons explicava l'Ajuntament del Morell, la convocatòria de la festa es va fer a través de les xarxes socials.

Una vegada es va detectar la festa a través de les xarxes socials, la Guàrdia Municipal del Morell, amb el suport d'agents dels Mossos, va reforçar el seu dispositiu habitual. En aquest sentit, es va fer tasques per dissuadir els participants. Manel Catalán, responsable policial, va lamentar que la convocatòria del botellot massiu va derivar en brutícia, senyals trencats i contenidors malmesos.

En aquest sentit, l'alcalde del municipi, Eloi Calbet, ha explicat que posaran «fil a l'agulla» per evitar que es repeteixin els fets. Així mateix, el batlle ha desvinculat el botellot de la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén. En un comunicat de premsa, el consistori explicava que els organitzadors van buscar un espai sense toc de queda per poder celebrar la festa, obviant les mesures anti-Covid.