edifici ris enderroc

Desallotgen 60 veïns pel risc d'esfondrament d'un edifici de Badalona

El número 16 del passatge de la Torre té una gran esquerda en una de les seves façanes laterals

Una  seixantena de persones han estat desallotjades aquest divendres per risc de col·lapse d'un edifici a Badalona. Els veïns viuen en 14 finques situades al voltant de l'immoble afectat, al passatge de la Torre, número 16, del barri de La Salut. 

Els Bombers de la Generalitat hi han desplaçat fins a 3 dotacions per fer una revisió de l'estat del bloc . Segons informa l'Ajuntament, han decidit deixar l'edifici en observació durant 24 hores i, aleshores, valorar el seu possible enderrocament.

Els veïns de l'immoble afectat van marxar dilluns

Per motius de seguretat, la construcció ja havia estat desallotjada aquest dilluns. El consistori informa que els veïns afectats estan rebent atenció al centre cívic La Salut. Els accessos al passatge de la Torre i al passatge dels Encants estan tallats.

Abans del desallotjament del bloc de cinc pisos i planta baixa, les 10 famílies que hi viuen van veure com una gran esquerda s'obria a una de les façanes laterals  i van alertar els Bombers. Segons explicava el responsable de disciplina urbanística de l'Ajuntament, Ramon Díaz-Cano, a 'La Vanguardia', l'edifici patia «una degradació important» amb nombroses humitats cada cop més grans i que «després de les pluges dels últims dies» van provocar diverses esquerdes,

En el bloc del passatge de la Torre, són 48 persones que fa cinc dies que no dormen a casa seva. A aquestes, s'hi han afegit aquest divendres els residents de les 14 cases dels voltants.  Es reparteixen entre cases de familiars i l'alberg que ha facilitat el consistori badaloní, al Centre d'Urgències i Emergències Socials del carrer Llacuna de Barcelona.  Fins al moment, no han pogut tornat per recuperar les seves coses i no saben si, fins i tot, haurien de passar 15 dies en pensions mentre durin els possibles treballs d'apuntalament.