Aparcament de Viladecans on s'ha desallotjat una festa il·legal amb més d'un centenar de persones, el 30 d'agost del 2020

Desallotgen una festa il·legal amb més d'un centenar de persones a Viladecans

Els participants a la trobada anaven sense mascareta i no mantenien les distàncies de seguretat

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Viladecans han desallotjat aquesta matinada una festa il·legal on hi havia més d'un centenar de persones que anaven sense mascareta i que no mantenien les distàncies de seguretat. Segons ha pogut saber l'ACN, els cossos policials han actuat després que s'informés que hi havia una concentració d'entre 100 i 120 vehicles a l'aparcament de la reserva Remolar-Filipines.

La policia catalana ha informat que la festa es va convocar a través de les xarxes socials i que els agents van denunciar 95 persones, que s'havien agrupat a la zona per beure alcohol a l'aire lliure, per incompliment de les mesures sanitàries contra el coronavirus. L'actuació policial, que s'ha efectuat passada la mitjanit, va implicar sis agents de la Policia Local de Viladecans, cinc agents dels Mossos de la ciutat, dues patrulles més d'altres comissaries, així com una furgoneta dels ARRO.

Aquesta festa de Viladecans no ha estat l'única que ha estat desallotjada durant aquest cap de setmana. La matinada de divendres a dissabte, els Mossos i la Guàrdia Urbana de Barcelona van denunciar 160 persones que feien una festa en una nau industrial de la Zona Franca.

Quim Torra posa el crit al cel

Després que aquest cap de setmana la policia catalana hagi desallotjat aquestes dues festes il·legals sense mesures de seguretat, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha posat el crit en el cel. En aquest sentit, el president de la Generalitat ha demanat «màxima severitat» als Mossos d'Esquadra davant de «qualsevol incompliment de les normes de prevenció contra la Covid-19».

En una piulada al seu compte personal de Twitter, Torra ha afirmat que «això no és una festa, és un acte d'insolidaritat que va contra els esforços de tots», alhora que ha recordat que el risc de rebrot ha arribat a 200 i, per tant, és «molt alt».