El carrer Figueres de Vic, tallat preventivament a causa de l'accident

Desallotgen una nau a Vic pel vessament d'un bidó amb clor

Preventivament també s'han confinat els treballadors de les empreses properes

Els Bombers de la Generalitat han desallotjat aquest dimarts al matí tots els treballadors de l'empresa Itram Higiene de Vic (Osona), situada al Polígon Industrial de la mateixa localitat, pel vessament d'un bidó de 150 litres que contenia líquid corrosiu. Segons informa Protecció Civil, «en tractar-se d'un incident a l'interior de la indústria, sense ferits ni afectació exterior, no ha calgut activar l'Alerta del pla d'emergències», tal com havia anunciat l'Ajuntament prèviament. 

L'incident ha obligat a tallar un carrer i establir un perímetre de seguretat

Segons han informat els Bombers, han rebut l'avís a les 09.07 hores d'aquest matí i de seguida s'han activat 12 dotacions, entre les quals hi havia els Furgons de Risc Químic i el GROS (Grup Operatiu de Suport) amb un equip sanitari. Pocs minuts després, al lloc també s'han desplaçat efectius dels Mossos d'Esquadra, una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i dues unitats de la Guàrdia Urbana de Vic. 

Sembla que el bidó, amb capacitat per a 200 litres, es trobava en un prestatge que s'ha despenjat, provocant així un petit vessament a l'empresa. Al costat hi havia altres palets de bidons que també han estat a punt de caure a terra. Els Bombers han descarregat tots els bidons que perillaven de caure i han netejat el clor vessat. 

A causa de l'incident, la Guàrdia Urbana ha tallat el carrer Figueres i els Bombers han hagut d'establir un perímetre de seguretat.