Imatge captada pels Bombers de l'incendi a Llança, que crema a la vora del mar

Desallotgen 3 urbanitzacions i un monestir per l'incendi d'ara mateix a l'Empordà

L'Ajuntament de Llança ha posat a la disposició el pavelló municipal per a tots els evacuats

L'incendi forestal entre Llança i el Port de la Selva, a l'Alt Empordà, ha obligat a desallotjar tres urbanitzacions. Els Bombers de la Generalitat no descarten evacuar més zones habitades durant aquest divendres.

Els domicilis afectats estan situats a les urbanitzacions del Beleser, Santa Isabel i Vall de Santa Creu. A més també s'ha evacuat el Monestir de Sant Pere de Rodes. Aquesta tasca l'han dut a terme conjuntament amb els Mossos d'Esquadra, Protecció Civil i la Policia Local.

Per poder evacuar de manera preventiva s'han desplaçat al lloc dels fets 7 patrulles dels Mossos i 2 tècnics de Protecció Civil. Altres cossos també s'han sumat amb diferents dotacions, com ara la Policia Local, els Agents Rurals, les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Segons la Generalitat, no s'ha exclòs fer més desallotjaments preventius a causa de la proximitat de les flames. A més, l'Ajuntament de Llança ha ofert a les persones afectades el pavelló del municipi mentre no puguin tornar als seus habitatges.

El foc també ha perjudicat les carreteres catalanes. El Servei Català de Trànsit ha informat que hi ha 4 vies tallades. Concretament, la GI-612 a Port de la Selva, la GIP-6041 a Vilajuïga, la GI-613 a Roses en direcció Port de la Selva i la GIV-6121 a Port de la Selva.

Un incendi descontrolat entre Llança i Port de la Selva que ha cremat unes 60 hectàrees

Els Bombers de la Generalitat han rebut l'alerta d'incendi aquest divendres a les 13.25 hores del migdia. La zona primigènia he estat a la urbanització de Cau de Llop i s'ha estès per la vall de Santa Creu.

En un principi han activat una trentena de dotacions terrestres i una desena d'avions. Tanmateix, el foc s'ha descontrolat amb molta força per culpa de la tramuntana i ha cremat un total d'unes 60 hectàrees. Per tant, el cos de Bombers han traslladat al lloc dels fets un total de 57 efectius terrestres i 13 vehicles aeris.

La propagació del foc no només ha estat gràcies al vent sinó que la topografia de la zona ajuda a avançar l'incendi cap a la Vall de Santa Creu.