Fum sobre les muntanyes de Collserola

Un altre incendi a Barcelona torna a cremar Collserola

La serra ja porta 7 incendis en 3 mesos| Aquest foc és el 14è de l'any 2021

Aquest divendres, 16 de juliol, s'ha declarat un incendi a Collserola. El foc ha cremat 7.500 metres quadrats i els Bombers de Barcelona han desplegat nombroses dotacions.

L'origen de les flames ha estat al carrer Síndic de Rahola, al districte d'Horta Guinardó. Els Bombers de la capital catalana han traslladat 10 dotacions terrestres. Segons informa el cos, el foc ja està encerclat i s'estan fent tasques per refredar la zona.

Concretament, s'ha calcinat una zona poc boscosa de matolls. Tot i que hi ha una urbanització a prop no s'ha desallotjat cap veí, ni tampoc hi ha hagut ferits, segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona.

Amb aquest incendi, ja són 14 els focs que han cremat a Collserola. En els últims 3 mesos se n'han declarat 7, sent maig, amb 3 focs, el mes que es van notificar més zones cremades. Durant el juny es van incendiar 2 àrees i només, amb poc més de 15 dies el juliol ja té la mateixa xifra de focs.

A més, aquest any 2021, s'han encès més de 17 hectàrees que superen les de l'any 2020.

Només han passat dos dies des de l'últim foc

El dimecres, 14 de juliol, les flames van afectar el peu de la serra, una zona similar a la d'aquest divendres. Els Bombers de Barcelona van desplaçar 8 dotacions terrestres.

A primera hora del matí l'incendi va declarar-se prop de la carretera de Sarrià a Vallvidrera. En aquesta àrea també era habitada i amb carreteres transitades. Els Bombers van tallar el trànsit a la via de les Aigües amb el Pla dels Maduixers, al carrer Bellesguard i al de Palafolls.

La gent de la zona comença a estar cansada de la situació. Tenen la sensació que s’ha creat una rutina amb l’inici de l’estiu i cada dos per tres hi ha incendi.

El perill d'incendis encara és alt

Aquest matí, els Bombers de la Generalitat han recordat que el perill d'incendis és molt alt al nord-est de Catalunya. Exceptuant la zona dels Pirineus, la resta del territori el perill és alt o moderat. A més, el cos ha demanat que no s'abaixi la guàrdia.