Isaac, el jove de Madrid que ha estat assassinat per una banda

Isaac, assassinat a Espanya per una banda per ser 'asperger': 18 anys i un somni

El jove patia síndrome d'Asperger i esquizofrènia, i feia mesos que era assetjat per una banda de Latin Kings

Aquest dimecres a la nit Isaac L., de 18 anys, va ser apunyalat fins a la mort en un túnel de Madrid. El jove va sortir de casa seva per quedar amb un amic, quan va notar que algú el perseguia.

En el moment dels fets, parlava per telèfon amb el seu amic. «Em va dir que quatre persones l'estaven perseguint. Li vaig dir que corregués cap al metro de Menéndez Pelayo, on havíem quedat, i de sobte vaig escoltar un 'Ai'», explica l'amic de la víctima. 

Isaac tenia una carrera musical en potència. Tots els seus somnis van desaparèixer pel salvatge atac de la banda de Latin Kings que l'assetjava des de feia temps.

El jove patia síndrome d'Asperger (un tipus d'autisme) i esquizofrènia. Segons els investigadors, aquest va ser un dels motius pel qual sovint era assetjat per la banda llatina 'Dominican Do not Play'. 

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Els quatre agressors l'assetjaven des de feia temps

Isaac era un cantant de reggaeton i rap que tot just havia complert la majoria d'edat al juny. La nit que va morir tenia previst gravar un videoclip amb el seu amic. Quan va sortir del portal de casa seva, es va creuar amb les bandes que solien rondar pels parcs i pistes del barri.

Van perseguir-lo fins a atrapar-lo al túnel del Pacífico, poc abans d'arribar al seu destí. Els testimonis asseguren que quatre persones van envoltar-lo i una d'elles va apunyalar-lo fins a la mort. Una de les ganivetades va travessar-li l'aorta i va posar fi a la seva vida.

La principal hipòtesi, tenint en compte que no van robar-li res, és que l'assetjaven pels seus trastorns mentals.

Aquest hauria estat el detonant de l'assassinat. «Isaac tenia Asperger i esquizofrènia, i els DDP es fixaven en ell per aquest motiu des de feia molt de temps», explica l'entorn de la víctima. Segons informen, els integrants de la banda sovint l'insultaven i li pegaven, però ell es defensava.

No obstant això, el jove mai va confessar els seus problemes. No volia preocupar a la seva família, i pensava que podria solucionar l'assumpte. Isaac tenia una discapacitat reconeguda del 48% i una família marcada per la tragèdia.

Una vida molt difícil

Isaac s'havia quedat orfe de pare i tenia cura de la seva mare. La seva germana gran s'havia independitzat i feia la seva vida. El jove ajudava a la seva mare econòmicament, ja que s'havia quedat a l'atur i tenia molts problemes de salut.

Mare i fill havien establert un vincle molt especial. La pensió d'orfandat i les ajudes per discapacitat d'Isaac els ajudaven a tirar endavant. La música suposava una vàlvula d'escapament per a ell.

Ara, amb la mort del noi, la seva mare es queda sola, sense ingressos i amb una hipoteca. Ara no podrà pagar les despeses de l'enterrament, que costen més de 5.000 euros. Des del seu entorn ho viuen amb molt de dolor: «Sempre es desvivia per la seva mare i la seva gent».

Un prometedor futur musical

Els seus amics el recorden com un noi amb molt sentit de l'humor. La música i les bromes l'ajudaven a fugir de la seva vida. «A mi em diuen el boig del barri», solia dir.

Isaac era feliç fent reggaeton i hip hop. Era conegut amb el nom artístic de Little Kinki, i el seu cercle destaca que tenia un gran talent. Des de fa quatre anys participava en les "batalles de gall" (rimes improvisades) en les quals sempre es classificava primer.

Ara els seus amics de la comunitat de hip hop estan preparant un homenatge musical. També formava part de Urbano Récords, el segell discogràfic amb el qual havia gravat diverses cançons. Una d'elles va aconseguir 60.000 reproduccions a Spotify.

Un dels seus amics no descarta que passi com XXXTentación, que es va fer més conegut després de la seva mort. «Hi ha diversos temes seus que no han vist la llum, i m'esforçaré perquè sigui famós i recordat com a artista», conclou.