Pla detall de la vacunació d'una persona a les Terres de l'Ebre

Mor un altre home a Catalunya vacunat «correctament» de la Covid-19

El difunt de 86 anys tenia patologies prèvies i estava ingressat a l'hospital de la Seu d'Urgell

Un home de 86 anys que tenia la pauta de vacunació completa contra la Covid-19 ha mort a causa del virus a Catalunya. Els fets van passar a l'hospital de la Seu d'Urgell, a l'Alt Urgell. El departament de Salut ho va confirmar aquest dijous, 15 de juliol.

Segons fonts properes al diari 'Segre', l'home tenia patologies prèvies. Així doncs, és el primer cas d'un mort per Covid-19, però que tenia immunitat al virus a la demarcació de Lleida. En canvi, a Catalunya és el segon, ja que l'Hospital de Bellvitge va informar d'una mort similar fa aproximadament una setmana.

El cap de Medicina Intensiva de l'Hospital de Bellvitge, Rafel Máñez, va explicar en una entrevista a TV3 que el difunt estava «correctament vacunat». A més, ja havien passat dos mesos des de l'última dosi, cosa que el determinava com a persona immunitzada contra la Covid.

Máñez va emfatitzar que ha estat un fet «excepcional», ja que la vacunació «no té la mateixa eficàcia en gent gran que en gent jove». El cap de Medicina Intensiva a Bellvitge va afegir que el malalt tenia «un nivell molt baix d'anticossos».

La pauta de vacunació completa no és sinònim d’immunitat total

Àlex Soriano, cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Clínic, en la mateixa entrevista va explicar: «Tot el personal que ha agafat la malaltia és totalment asimptomàtic, gràcies a la vacuna evidentment» També va argumentar que els avis que ingressen agafen el virus «més lleu». Tot i que com hem vist, sempre hi ha excepcions.

A finals de juny el departament de Salut del Regne Unit s va fer públic l'estudi: 'SARS-CoV-2 variants of concern and variants under investigation in England'. Aquest exposava que en el moment de l'anàlisi hi havia uns 92.000 casos al país de la variant Delta. Amb un total de 117 morts, 50 tenien les dues dosis del vaccí.

Els ingressos als hospitals i a les UCI segueixen pujant

«Trobem gent que no s’havia volgut vacunar per les raons que sigui, de grups que haurien d’estar totalment vacunats, és a dir, per sobre de 50 anys, ara constitueixen el màxim de risc per emmalaltir», Máñez  afirmava.

El Departament de Salut, aquest divendres 16 de juliol, ha notificat  94 ingressats més a planta per Covid-19 l’últim dia. En total de pacients és de 1.349. En canvi, aquest dijous s’hi sumaven 70 nous.

Els crítics també han augmentat respecte dijous, ja que passen de 18 a 22 crítics a l'UCI, en un sol dia. En total hi ha 259 crítics. D'aquests, 13 tenen menys de 30 anys i 92 entre 30 i 49.

Entre el 6 i el 12 de juliol s'han declarat 19 defuncions, mentre que la setmana anterior se'n van notificar 13. En l'últim interval hi havia ingressades a l'hospital 1.068 persones. La setmana del 29 de juny al 5 de juliol n'hi havia 575.

 

Salut preveu que hi hagi 300 pacients a les UCI la setmana que ve

La directora del Servei Català de la Salut (CatSalut), Gemma Craywinckel, s'ha mostrat preocupada pel ritme d'augment d'ingressos dels darrers dies i ha indicat que preveuen que la setmana que ve hi hagi 300 pacients a les UCI a causa de la covid-19. Actualment hi ha 219 pacients crítics, amb una mitjana d'edat de 50 anys. Hi ha 1.185 pacients ingressats a planta.