Vehicles dels Mossos en una finca que s'ha desallotjat per una festa il·legal

Desallotjada una festa il·legal amb unes 300 persones en un mas: gairebé 200 denúncies

També s'ha detingut una persona per requeriment judicial

S'endureixen les restriccions, tornen el toc de queda i les limitacions de persones en reunions socials i, de retruc, tornen les festes i trobades il·legals. Aquest diumenge 26 de desembre, dia de Sant Esteve, els Mossos d'Esquadra han informat del desallotjament d'una festa il·legal que aplegava unes 300 persones. La trobada tenia lloc en un mas de Mont-ras i l'actuació policial ha finalitzat amb un balanç de gairebé 200 denúncies i una persona detinguda.

Festa il·legal en un mas llogat a Mont-ras

El mas en qüestió es trobava a Mont-ras, al Baix Empordà, i va ser llogat. De fet, és la mateixa propietària qui avisa els Mossos d'Esquadra, denunciant que s'estava duent a terme una festa il·legal a la finca que havia llogat. Segons va explicar, la casa havia estat llogada per 10 persones, que era el màxim que permeten les actuals restriccions per frenar la sisena onada de la pandèmia del coronavirus.

Tot i això, la dona va detectar que al mas s'hi havien aplegat centenars de persones i, per aquest motiu, va avisar els serveis d'emergències. Ho va fer entre les 2 i les 3 de la matinada de dissabte a diumenge. Ràpidament, diverses dotacions dels Mossos es van activar i es van presentar al lloc dels fets.

Unes 300 persones de festa: gairebé 200 denúncies i una persona detinguda

Una vegada els Mossos d'Esquadra es van personar a la finca, es van trobar la festa il·legal, que va ser dissolta. També van identificar tots els assistents quan anaven sortint del mas. En total, hi havia unes 300 persones.

L'actuació policial en aquesta festa en un mas de Mont-ras va finalitzar amb un balanç de 184 persones denunciades. Se'ls acusa d'incomplir les restriccions vigents per frenar la propagació de la Covid-19 a Catalunya. A més, també es va detenir un home que tenia pendent un requeriment judicial. 

Es pronuncia el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena

El conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya ha publicat una piulada a Twitter sobre el cas. El membre del Govern ha exposat que «les mesures per lluitar contra la Covid-19 són importants, però perquè siguin efectives ens cal la consciència ciutadana i la responsabilitat individual». Així mateix, ha volgut donar «gràcies a tothom que es respecta i també respecta els altres. Perquè protegir-nos individualment és protegir-nos a tots».