Desallotjats 43 veïns d'un edifici de Barcelona per l'aparició d'esquerdes

Les obres en un solar del costat amb l'excavació de tres plantes subterrànies, possible causa del problema

Pla general d'una dotació de Bombers de Barcelona en una actuació a la Plaça del Diamant
Els Bombers de Barcelona han estat els encarregats de desallotjar els veïns del bloc de pisos afectat per les esquerdes. | ACN

Els Bombers de Barcelona van desallotjar aquest divendres a la matinada els 43 veïns d'un edifici del Poblenou per l'aparició d'esquerdes en diversos habitatges de l'immoble. La incidència s'ha produït en un edifici de cinc plantes al número 46 del carrer de la Llacuna, al districte de barceloní de Sant Martí. La causa d'aquestes esquerdes podria estar en les obres que s'estan fent al solar del costat, amb l'excavació de tres plantes subterrànies. Aquests treballs haurien buidat una bossa d'aigua subterrània i desestabilitzat els fonaments de l'edifici afectat.

Els Bombers de la capital catalana van evacuar els inquilins i després van inspeccionar l'estat de l'estructura de l'immoble. L'Ajuntament de Barcelona ha precisat que els veïns s'allotgen ara en hotels propers al seu domicili i que fins dilluns no es prendrà la decisió sobre un possible retorn. Segons ha informat TV3, l'empresa encarregada de les obres del solar adjacent està treballant intensament per compensar el moviment de terres perquè dilluns els veïns puguin tornar als seus pisos amb garanties.

Segons han explicat diversos veïns de l'immoble a la televisió catalana, fa tres dies que alguns d'ells no podien tancar la porta d'entrada al pis a conseqüència de les esquerdes, que també han aparegut a les parets de diversos dels habitatges de l'edifici. 

Explosió sense ferits a Terrassa

D'altra banda, aquest passat dijous es va produir una explosió en un soterrani d'un immoble al carrer Unió de Terrassa, sense provocar persones ferides, segons van informar els Bombers, que van rebre l'avís poc abans de dos quarts d'onze del matí i que van aconseguir les flames ràpidament. L'edifici afectat per la deflagració té planta soterrani, planta baixa i dues més.

Els Bombers, que van activar una quinzena de dotacions, van evacuar dues persones il·leses que estaven esperant al terrat. Primer van revisar l'edifici, comprovant que no hi havia danys estructurals, per posteriorment evacuar les persones.


Comentaris

envia el comentari