Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona a la sorra de la platja de Sant Miquel, a la Barceloneta

Mig miler de desallotjats a Barcelona en una nova nit de 'botellons' a la via pública

Durant les tres nits del cap de setmana, Guàrdia Urbana i Mossos han desplegat un important dispositiu a la capital catalana

Nova matinada de 'botellons' multitudinaris a la ciutat de Barcelona, tot i que amb una menor incidència que durant les nits de divendres i dissabte. Aquesta passada nit de diumenge, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de la capital catalana han hagut de desallotjar mig miler de persones al passeig del Born i a la platja de Sant Miquel, segons ha avançat el programa 'El món a RAC1'. Els cossos de seguretat han mantingut el mateix dispositiu que durant les nits passades, tot i que la presència de gent ha estat menor, especialment s'han vist molts menys turistes.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Després de fer tasques de prevenció abans del tancament de bars i restaurants a la mitjanit, la primera actuació del dispositiu es va realitzar al passeig del Born, on Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra van desallotjar un 'botellon' i van evitar que els participants canviessin d'ubicació. A la una de la matinada, els cossos de seguretat van intervenir a la platja de Sant Miquel, desallotjant una festa amb unes 200 persones. Segons RAC1, en aquesta actuació s'ha produït algun petit incident, tot i que no ha anat a més.

Uns 7.500 desallotjats durant les nits de divendres i dissabte

Durant les nits de divendres i dissabte, l'operatiu conjunt de Mossos i Guàrdia Urbana va desallotjar prop de 7.500 persones a la ciutat de Barcelona en festes il·legals i 'botellons'. La primera nit, van actuar a 38 espais diferents on es concentraven nombrosos grups de gent bevent a l'aire lliure, de festa, sovint sense mascareta i sense mantenir distàncies de seguretat per les mesures anti-Covid. Del total de desallotjats, el gruix més gran es va concentrar a les platges, on els agents van arribar a fer fora unes 1.200 persones que es concentraven a la sorra i les zones properes.

La nit de dissabte, es va detenir una persona per desobediència i resistència a l'autoritat a la zona del Born, així com una setantena de denúncies per consum d'alcohol i incomplir mesures anticovid. Concretament, 39 denunciats per beure a la via pública, 25 per no respectar les mesures anit-Covid (no portar mascareta, per exemple) i vuit per incomplir la llei de seguretat ciutadana (no voler marxar del lloc o posar traves). Les concentracions més nombroses s'han tornat a produir al passeig del Born i a la platja de Sant Miquel.