Fotografia del telefèric que s'ha despenjat al nord d'Itàlia

Almenys tretze morts i dos nens ferits en despenjar-se un telefèric a Itàlia

Els fets han succeït a la localitat italiana de Stresa, al nord del país i prop de la frontera amb Suïssa

Almenys 13 persones han mort i dos nens es troben ferits, un d'ells en vigilància intensiva, en desplomar-se un telefèric en els voltants de la localitat italiana de Stresa, en el nord del país i prop de la frontera amb Suïssa, segons han confirmat fonts de serveis d'Emergències als mitjans italians.

El telefèric cobria el recorregut des del llac Maggiore fins a la muntanya de Mottarone quan, per causes que encara s'investiguen, el cable que el sustentava s'ha partit a 300 metres de l'estació d'arribada, a la part més alta del recorregut, on arriba als 1.400 metres d'alçada sobre el nivell del mar.

Hi havia quinze persones a bord del telefèric

Les operacions de rescat i recuperació han estat enormement complicades perquè la cabina ha caigut en ple bosc dins d'una àrea particularment inaccessible, fins al punt que un vehicle dels Bombers que es dirigia a la zona ha acabat bolcant per l'escarpat del terreny, sense víctimes a lamentar.

Encara que al principi es creia que hi havia només onze persones a bord del telefèric, les autoritats han elevat després la xifra de passatgers a quinze, la meitat aproximada del màxim de 35 ocupants permesos per la cabina.

Els dos nens, de cinc i nou anys d'edat, han estat traslladats a un centre de Torí. El més petit té les cames trencades però està conscient. El més gran, en canvi, està en reanimació i intubat.

El telefèric, inaugurat l'any 1970, recorre un dels traçats per cable més llargs d'Europa i va reprendre les seves operacions el 24 d'abril, després de la relaxació de les restriccions per la pandèmia del coronavirus.

Segons informa 'Il Corriere della Sera', el telefèric havia estat objecte d'una renovació l'any 2016, finançada per la regió del Piemont i l'Ajuntament de Stresa, durant la qual els cables van ser sotmesos a una anàlisi magnetoscopic per a confirmar la seva fiabilitat.

El ministre d'Infraestructura, Enrico Giovannini, ha anunciat l'establiment d'una comissió de recerca i viatjarà a Stresa demà al matí per a decidir la línia d'acció a seguir. Per part seva, el primer ministre del país, Mario Draghi, ja ha expressat «les seves condolences a les famílies de les víctimes, amb especial atenció als nens greument ferits i les seves famílies».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.