Monica de la Llana García

Mònica, la catalana desapareguda fa 4 mesos: ni un euro gastat i té el cotxe a casa

Els seus familiars i amics van deixar de tenir notícies de la Mònica de la Llana el passat mes de juliol

Mònica de la Llana García fa 4 mesos que es troba desapareguda. Es tracta d'una veïna de Valls de 45 anys d'edat. Els seus familiars i amics van deixar de tenir notícies d'ella el passat mes de juliol. Des de llavors, la vallenca no ha donat senyals de vida i el seu entorn assegura «que no va marxar voluntàriament».

La seva germana, Maria Jesús, diu a TV3 que no li consta que s'estigui tractant de l'asma que té, i que no ha fet servir els diners que té al banc des que va desaparèixer. «Amb la targeta sanitària no ha anat a la farmàcia ni a hospitals, no ha mogut res del compte corrent, el cotxe el té aquí aparcat, no és normal», diu.

Fa setmanes que, en molts dels carrers de Valls, hi ha cartells amb la fotografia de la Mònica. També a internet hi ha molta difusió sobre el cas, amb l'esperança que algú pugui aportar nova informació sobre el cas.

Els Mossos investiguen el cas

Els familiarls i amics descriuen la Mònica com «una persona molt independent, però que acostuma a mantenir el contacte amb parents i amics per les xarxes socials i per whatsapp». Per aquest motiu, «és molt estrany que hagi marxat sense posar-se en contacte amb ningú, expliquen a la cadena de televisió».

A més, el dia que va desaparèixer, tenia una cita amb una amiga i no s'hi va presentar ni va avisar. La germana explica a TV3 que han pogut reconstruir parcialment el que va fer la seva germana el 21 de juliol: havia anat a la Morera de Montsant, on hi viu un home amb qui tenia una relació sentimental.

«Aquell dia havia quedat amb una amiga per dinar juntes a Reus, però no s'hi va presentar, i l'home assegura que la va deixar poc abans en una parada d'autobús a Cornudella de Montsant», exposa la Maria Jesús en l'entrevista a TV3.

Per la seva banda, els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per aclarir els fets.

Els Mossos d'Esquadra, així mateix, recorden que les primeres 48 hores d'una desaparició són absolutament clau i que cal alertar el cos policial sempre que ens trobem en una situació així.