Muntatge amb la foto del jove difunt, Facu

Facu, el jove de 23 anys que ha mort en un tràgic succés a Galícia: «Vola alt»

Era un dels fundadors del Pecheches Futbol Sala de Vigo

Les carreteres s'han cobrat la vida d'un altre jove, aquest cop per un atropellament a la N-120 a l'altura de Ponteareas (Pontevedra). La víctima mortal és Facu, un noi d'origen uruguaià establert a Galícia. Era un dels fundadors del Pecheches Futbol Sala, un club del barri A Salgueira (Vigo).

L'accident mortal es va produir dimecres a primera hora del matí quan encara era fosc i les pluges de les darreres hores dificultaven la visibilitat. Exactament, va tenir lloc al quilòmetre 645 de la N-120, un punt als afores del nucli urbà de Ponteareas. Allà, la víctima mortal creuava el carrer per refugiar-se de la pluja a la parada d'autobús quan va resultar atropellat. La mort de Facu ha causat una profunda commoció a Ponteareas i al barri A Salgueira, especialment entre els seus companys del club de futbol, on era un pilar fonamental.

Què se sap de l'atropellament mortal

El noi creuava el carrer quan va ser atropellat, i estan investigant si ho va fer pel pas de vianants o per un lloc no indicat. La principal hipòtesi de la policia és que el conductor no va veure el jove i el va atropellar. A més, les condicions de visibilitat podrien haver influït tràgicament. Els serveis sanitaris, amb metges del punt d'atenció i dues ambulàncies, van intentar salvar la vida del noi per tots els mitjans, però els esforços van ser en va.

Fins al lloc de l'accident es van desplaçar la Policia Local i la Guàrdia Civil per dur a terme la investigació pertinent. Intenten aclarir si el noi va creuar pel lloc indicat mentre es dirigia a la parada d'autobús a les set del matí. També estan investigant si el cotxe que el va atropellar va poder excedir els límits de velocitat. La trista notícia no va trigar a arribar a l'entorn del jove difunt.

Imatge de la part devantera d'un cotxe circulant per una carretera amb boira
Potser hi havia poca visibilitat a la carretera. | Getty Images

«Vola molt alt»

Facu era un noi molt conegut i estimat al barri d'A Salgueira de Vigo, on va fundar un club de futbol. L'equip va néixer el 2012 amb l'impuls de diversos joves per fomentar l'esport entre els nois del barri. La intenció era atraure'ls a l'esport per allunyar-los dels mals hàbits.

El jove d'origen uruguaià es va convertir en un dels pilars de la institució i la seva mort ha causat una autèntica commoció. Els seus companys d'equip se n'han acomiadat amb una bonica publicació a Facebook: «Vola molt alt, Facu, sempre recordarem el teu somriure, la teva amabilitat i el teu afecte. Amb només 23 anys ens deixes, però el teu record serà inesborrable a la nostra memòria», diu el missatge.

És la segona pèrdua tràgica que han de viure els membres del club. De fet, l'equip porta el nom de Pecheches en honor a un dels seus jugadors que va morir als 17 anys en un accident de trànsit.

Es podria haver evitat?

Pablo Gallego, un dels fundadors de l'equip, va morir en accident de moto pocs dies abans de complir la majoria d'edat. Els altres fundadors, entre els quals hi ha Facu, van decidir batejar l'equip amb el seu nom. El destí ha volgut que ell també morís en circumstàncies dramàtiques.

En el cas de Facu, l'alcaldessa ha parlat sobre l'accident i la possibilitat d'haver-ho evitat. «No puc garantir que aquest accident es pogués haver evitat si el carrer estigués en bones condicions, però de segur que baixaria molt les possibilitats», recull La Voz de Galicia.

Les últimes hores també ha mort una adolescent de 15 anys, atropellada a Simancas (Valladolid). L'accident es va produir en un moment en què hi havia problemes de visibilitat a diverses carreteres de Castella i Lleó. La policia també està investigant aquest succés.