Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge d'un cotxe dels Mossos d'Esquadra amb la fotografia d'una noia desapareguda

Màxima tensió per la desaparició d'una noia de 14 anys a Pedralbes, Barcelona

La noia menor d'edat va desaparèixer el passat 26 de novembre

Nova desaparició a Catalunya. Els Mossos d'Esquadra han iniciat una cerca per localitzar la Nayara, una noia de 14 anys, que va ser vista per última vegada a la zona de Pedralbes de Barcelona el 26 de novembre. Així, la policia catalana ha obert una investigació i demana col·laboració ciutadana, ja que fa sis dies que va desaparèixer.

Els agents estan treballant a contrarellotge per tal de poder fer efectiva la localització de la noia de només 14 anys, tan aviat com es pugui. És per aquest motiu que han demanat col·laboració ciutadana, ja que seria de gran utilitat si algú pogués aportar informació sobre la Nayara. El número d'emergències en aquests casos és el 112.

Tal com informa el cos de policia, la menor d'edat mesura 1,65 metres d'alçada, és de complexió normal, té el cabell castany i els ulls blaus. A més, en el moment de la desaparició duia uns pantalons de camuflatge, una samarreta top de color negre i una dessuadora de color gris. A més, afirmen que necessita medicació.  

«La Nayara va desaparèixer el dia 25 de novembre a Pedralbes (Barcelona). Ajuda'ns a trobar-la», ha piulat el cos.

Com actuar davant una desaparició

Els Mossos d'Esquadra informen que, en el cas que un familiar o amic hagi desaparegut, cal denunciar-ho a la policia ràpidament. Aquest pas sembla molt obvi, però no està de més recordar-lo. A Catalunya, es pot denunciar des de qualsevol comissaria del Cos dels Mossos d'Esquadra o de les policies locals.

És molt necessari que en el moment de la denúncia intentem aportar el màxim d'informació possible de la persona desapareguda per, així, facilitar als professionals la seva cerca:

  1. Fotografia recent.
  2. Descripció detallada.
  3. Característiques físiques i trets diferencials.
  4. Roba que portava en el moment que va desaparèixer. 
  5. Dades identificatives com el Document Nacional d'Identitat.
  6. Informació rellevant tant de la desaparició com sobre la persona desapareguda.

Un cop feta la denúncia i aportada tota la informació requerida, s'iniciarà una investigació per aclarir si la desaparició ha estat voluntària, accidental o forçada.

A més, es posaran en marxa tota una sèrie d'actuacions dirigides per a la localització de la persona que es troba en parador desconegut.