Desarticulada una banda que distribuïa marihuana amagada en camions d'aigua embotellada des de Sant Quirze

En l'operatiu, s'han detingut tres persones de nacionalitat espanyola i romanesa, entre les quals hi ha els dos líders de la banda a Espanya

Imatge dels fardells de marihuana, amagats entre la càrrega d'ampolles d'aigua
La marihuana s'amagava entre la càrrega d'ampolles d'aigua per al seu transport. | POLICIA NACIONAL / GUARDIA CIVIL

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic internacional de marihuana des de Sant Quirze del Vallès, a la província de Barcelona. Amagaven paquets de droga precintats i envasats al buit entre els palets que utilitzaven per transportar aigua embotellada en camions. L'empresa pantalla filtrava l'aigua de l'aixeta per extreure el clor, l'envasava i etiquetava per després facilitar la distribució de la droga.

En aquest operatiu, s'han detingut tres persones de nacionalitat espanyola i romanesa, entre les quals hi ha els dos líders de la banda a Espanya, com a presumptes autors d'un delicte de pertinència a organització criminal i tràfic de drogues. Els agents també han comissat 109 quilos de droga, un camió i tres vehicles, dos d'ells d'alta gamma.

Dues investigacions separades que van acabar amb un operatiu conjunt

Una investigació de la Guàrdia Civil i una altra de la Policia Nacional es van creuar el passat mes de maig, quan van veure que tenien el mateix objectiu i van crear un equip conjunt. Fruit d'aquest treball conjunt, el 21 de maig es va interceptar un camió a la Junquera amb destí a Alemanya amb 109 quilos de marihuana.

Els paquets estaven precintats, envasats al buit i amagats en la part més interior dels palets d'ampolles d'aigua. El conductor, de nacionalitat romanesa, va ser detingut, i estirant el fil van trobar que l'empresa d'envasat d'aigua tenia el domicili social a Sant Quirze del Vallès.

Operació dels Mossos contra una organització criminal internacional

El tràfic de droga a Catalunya ha rebut també en els darrers dies un cop per part dels Mossos d'Esquadra, que han desmantellat una organització criminal dedicada al tràfic internacional de marihuana amb la detenció de 20 persones com a presumptes autors dels delictes contra la salut pública, blanqueig de capitals, pertinença a organització criminal, tinença il·lícita d’armes i defraudació de fluid elèctric.

L'entramat criminal estava format per bandes d'origen suec, britànic i polonès. Els líders eren dos germans suecs, extremadament violents, detinguts a Premià de Dalt i que coordinaven el tràfic internacional. També es van detenir en diversos municipis 18 membres de la banda britànica, responsable de cinc plantacions de marihuana a Catalunya. La banda polonesa feia la distribució en escalfadors d'aigua i paqueteria postal.


Comentaris

envia el comentari