Imatge arxiu mossos d'esquadra

Desarticulen un grup criminal que robava de manera sistemàtica a domicilis del Baix Llobregat

Els Mossos d'Esquadra han detingut tots els membres de l'organització en dos operatius policials realitzats el 4 i 28 de setembre

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres membres d'una organització criminal d'origen georgià dedicada a  robar en domicilis del Baix Llobregat. Després que tres membres de la mateixa organització fossin detinguts el passat 4 de setembre, el grup ha quedat desmantellat durant un operatiu policial dut a terme al Prat de Llobregat el 28 de setembre.

La investigació va començar al juny, en detectar els Mossos un augment de marcadors de cola en diverses poblacions de la comarca. Després de constatar els creixents casos en què es donava aquest modus operandi, on posteriorment s'hi cometien els robatoris als habitatges, la policia va  identificar els membres de la banda. Aquesta estava formada inicialment per quatre persones, que haurien robat en domicilis de la Garriga, Sant Joan de Vilatorrada i Sant Andreu de la Barca. Els agents van detenir el 4 de setembre els principals investigats i van procedir a la  recuperació de diversos objectes robats  que els arrestats guardaven a Barcelona i Sabadell.

Confirmen la participació de més membres del mateix grup

Els investigadors van constatar també la  participació de més membres del grup en els robatoris. És habitual  que aquest tipus d'organitzacions tendeixen a no tindre estructures clarament definides i optin per sistemes horitzontals i amb un caràcter cooperatiu.

En la segona fase de la investigació es va identificar una bateria més de l'organització criminal, tres homes de nacionalitat georgiana de 38, 41 i 54 anys. Van ser detinguts la matinada del 28 de setembre quan van ser detectats novament al Prat de Llobregat durant un operatiu policial. Van detenir dos dels integrants de manera immediata i un tercer quan intentava recollir amb un vehicle els seus dos col·laboradors

El mateix dia es va registrar el domicili que els tres investigats tenien a Santa Coloma de Gramenet, els agents van trobar gran quantitat de joies i rellotges i també material per marcar domicilis i eines per forçar panys i obrir portes. El jutjat de guàrdia del Prat els hi va decretar  presó provisional.

També et pot interessar...