Desarticulat a Salou un grup criminal especialitzat en robatoris amb força amb l'ús de marcadors a Catalunya

Haurien comès robatoris, almenys, a Tarragona, Reus i Salou

Els lladres utilitzaven marcadors per comprovar si hi havia inquilins dins del domicili
Els lladres utilitzaven marcadors per comprovar si hi havia inquilins dins del domicili | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Tarragona han detingut dos homes com a presumptes autors de pertinença a grup criminal i tres robatoris amb força a domicili. La detenció es va dur a terme dijous passat, 26 de setembre, i els detinguts són dos homes de 36 i 45 anys, de nacionalitat georgiana i veïns de Salou i Cornudella de Montsant.

La policia catalana va iniciar la investigació fa tres setmanes, quan van detectar tres persones en un vehicle al municipi de Vilafranca del Penedès que duien diverses eines que podrien ser utilitzades en delictes contra el patrimoni, a més d'uns petits marcadors. i ha permès evitar diversos robatoris amb força. Durant la fase d'investigació, els Mossos van retirar una trentena de marcadors col·locats a les portes de diversos domicilis. Un cop posats els marcadors, uns petits plàstics o papers, en una segona passada els lladres comprovaven si els marcadors encara estaven posats, per saber si en aquell domicili hi havia els inquilins. Llavors, forçaven l'entrada i robaven a l'interior de les cases. 

La coordinació policial va permetre esbrinar que els homes investigats tenien una mobilitat territorial i que disposaven d'un pis a Salou des d'on coordinaven les seves activitats. Més tard, es va saber que els lladres es fabricaven les seves pròpies eines per forçar les portes dels domicilis. 

Els lladres es fabricaven ells mateixos les eines per forçar les portes
Els lladres es fabricaven ells mateixos les eines per forçar les portes | Mossos d'Esquadra

 

Els lladres van cometre robatoris a Tarragona, Reus i Salou

En el decurs de les indagacions policials, els mossos van poder acreditar que el grup hauria comès, com a mínim, tres robatoris amb força a Tarragona, Reus i Salou. També es va localitzar un establiment de compravenda d’or situat a la capital de la Costa Daurada on els lladres haurien venut diverses joies procedents de robatoris. Els Mossos van poder recuperar-les.

Davant la possibilitat que els tres individus poguessin perpetrar més robatoris, els mossos van muntar un dispositiu aquest dijous i van detenir a Salou dos dels tres investigats, els quals van ingressar a presó. Al tercer li consta una ordre de recerca i detenció. 

Agents dels Mossos van escorcollar el pis que els investigats tenien a Salou i el seu vehicle. Durant el registre es van trobar un gran nombre de rossinyols, marcadors, plàstics per obrir els accessos principals als edificis o claus mestres. També van trobar eines de fabricació casolana i estris per fabricar-les i plàstics per obrir les portes quan no estan tancades amb clau. A més, els agents van intervenir diverses joies, de les quals se n'analitzarà la procedència, i també instruments i eines que s'utilitzen per comprovar la qualitat i tipus de metalls preciosos. 

Amb els dos ingressos a presó i l’ordre de crida i cerca es dona per desarticulat aquest grup criminal especialitzat en robatoris amb força domicili.

Reconèixer els marcadors per evitar robatoris

Per als Mossos d’Esquadra és important que la ciutadania estigui al cas dels mètodes que fan servir els lladres. Concretament, reconèixer aquests marcadors i saber localitzar-los permet fer prevenció d’aquest tipus de robatori.

Els mossos recomanen que si es localitza un marcador a la porta de casa, s’avisi a través del telèfon 112. Llavors, s’ha de treure el marcador. A les escales dels veïns, cal revisar les altres portes i treure tots els marcadors. Finalment, cal estar alerta per si es detecten persones sospitoses o alienes al veïnatge o a l’edifici i trucar immediatament al 112.


Comentaris

envia el comentari