Crimen Urdiales

María del Carmen, la dona que va decapitar i enviar el cap bullit de la seva parella a Cantàbria

Es creu que pot haver sigut un crim motivat per gelosia

  

A principis d'aquesta setmana, concretament el dilluns,  María del Carmen era detinguda com a principal sospitosa de la mort de Jesús María Baranda, la seva parella. El cap de la víctima va aparèixer en una caixa a casa d'una veïna de Castro Urdiales, a Cantàbria.

Després de la macabra troballa, la veïna que tenia la caixa en el moment de la seva obertura, va trucar a les autoritats  i a emergències. Maria, la dona que va trobar el cap, va haver de ser traslladada a l'hospital després de patir un atac sever d'ansietat del que  encara avui s'està recuperant. Gràcies a això, María del Carmen va ser detinguda i traslladada a la comissaria, on  no ha confessat res del que va passar realment amb el seu company, Jesús María, i tampoc ha ajudat amb la investigació.

La versió que va proporcionar la suposada assassina era que la víctima va decidir marxar a Punta Cana amb 12.000 euros que tenia a casa en efectiu, una de les coses que més va estranyar als investigadors del cas. Segons la seva parella, Jesús María  tornaria per Setmana Santa, per això expressa que no va posar cap denúncia d'abandonament ni de desaparició.

El germà de la víctima va ser qui finalment va donar la veu d'alarma a la policia després d'estar diversos dies sense saber res del seu germà. Davant les sospites, va comunicar a María del Carmen que posaria una denúncia de desaparició, va ser llavors quan la presumpta assassina va decidir sumar-se a la denúncia.

La caixa va anar canviant de casa

La policia comença a investigar i poc després observa que no hi havia moviments estranys o sospitosos en el compte del desaparegut, uns indicis molt comuns en les fugues, un fet que els fa sospitar. Arran d'això van comunicar a la dona que anirien a fer una visita al seu pis per prendre algunes empremtes. Tan bon punt se'n va assabentar, Carmen va donar una caixa a una amiga seva de ball regional andalús, Ana. La sospitosa va demanar a la seva amiga que li guardés una caixa, ja que que contina joguines sexuals i tenia por a què la policia, qui es dirigia al seu domicili, obtingués una mala impressió del desaparegut només per la caixa.

L'amiga accepta, però dies més tard  la caixa acaba a casa la germana d'aquesta, de nom María.  Una nit, aquesta última, va decidir obrir la caixa que havia començat a desprendre una olor molt estranya, ja que cal destacar que  contenia el cap de Jesús María, qui portava desaparegut des del febrer. En obrir la caixa, ella i el seu marit van descobrir el contingut real de la caixa i van decidir trucar a la policia, qui va acabar detenint a María del Carmen.

La policia no ha tret aigua clara

El que segueix sent un misteri és què va passar amb l'home. Els  investigadors creuen que la sospitosa va matar al seu marit, el va decapitar, va bullir el seu cap  per evitar que la mala olor s'estengués ràpidament, va envasar-lo i el va embolicar amb paper de regal, per dissimular. La policia, després de la troballa, ha intentat treure informació rellevant en relació amb el succés a la detinguda, però no han obtingut resultats positius.

Tot i això, la suposada assassina ha declarat que un matí es va trobar la caixa davant la porta de casa seva i que,  en veure què hi havia dins, va decidir quedar-se-la, fet que era l'únic record que tenia de la seva parella. No obstant això, els investigadors estan provant de descobrir el mòbil del crim.

Algunes persones creuen en la hipòtesi que Ana era 'amiga' de Jeús María i que María de Carmen sospitava que tenien una aventura. Així doncs, el descobriment de l'aventura hauria desencadenat que  la dona matés al seu marit per gelosia i hauria fet arribar el cap  de Jesús María  a la seva amant, Ana, com si es tractés d'un present, ja que de fet estava embolicada amb paper de regal.

També et pot interessar...