PADRES GABRIEL

El testimoni de la mare de Gabriel: «Ana Julia em feia mal des del primer dia»

En la sentència es recull com els progenitors del petit tindran seqüeles de per vida

Els pares del petit Gabriel Cruz, Ángel i Patricia, ja no podran recuperar al seu ésser més estimat,  però almenys ha rebut un petit alleujament per part de la justícia, Ana Julia Quezada, l'assassina del seu fill, ha estat condemnada a Presó Permanent Revisable. En la sentència es recull el testimoni davant del tribunal dels progenitors  del menor de 8 anys, on sobretot, es pot comprovar com Patricia Ramírez va veure clars indicis de culpabilitat en la ja condemnada des del principi: «Vaig sentir que Ana em feia mal des del primer dia».

Patricia va relatar el que pensava d'Ana Julia 

La mare del petit no va dubtar en explicar el que pensava del paper de l'exparella d'Ángel durant els 12 dies en els quals Gabriel va estar desaparegut. En el text judicial, publicat el passat dilluns, es pot llegir una de les seves declaracions més dures: «Va estar jugant amb nosaltres, em feia comentaris que percebia com a feridors i per fer-me mal», expressa la progenitora, i assegura: «Em vaig sentir maltractada per ella».

Per la seva banda, el pare va explicar que  li va costar més arribar a desconfiar de qui en aquell moment era la seva companya sentimental: «Pensava que l'Ana em volia donar suport i estar al meu costat animant-me amb què el nen apareixeria, després he tingut la sensació que ella volia ser la protagonista», relata Ángel. 

Un comportament poc normal

En altres testimonis, com per exemple en el de la seva pròpia filla Judith, també es reflecteix el comportament poc normal de Quezada. La seva mateixa filla assegurava que durant aquells dies «no vaig notar res especial en la meva mare. La  veia bé a estones i a altres malament, plorant». No obstant això, altres testimonis com Franciso M.M. expressen el fet que en tot moment  va estar dient que el nen apareixeria, «fins del dia de la concentració».

Els pares, a més, van confirmar davant del jurat la impossibilitat que el seu fill de tan sols 8 anys li digués a Quezada «negra, lletja» o digués «vull que el meu pare estigui amb la meva mare». Ángel va deixar clar que en cap moment «vaig escoltar cap insult o expressió feridora de la boca del Gabriel cap a l'Ana». Així mateix, la progenitora va assegurar que el seu fill «no es permetia fer mal al seu pare, em va dir que no li agradava com el mirava l'Ana».

Les constants esperances que la condemnada va estar donant als pars durant quasi dues setmanes, justifiquen, per als membres del jurat, la condemna també a un delicte de lesions psíquiques, i en la sentència es recull el fet que els ambdós «necessitaran un tractament mèdic per la seqüela, un dany permanent del que no s'espera recuperació».

També et pot interessar...