Klebsiella oxytoca, el microbi que ha contagiat tretze nadons i un nen

El microorganisme, localitzat a una de les rentadores de l'hospital alemany, pot arribar a causar greus problemes gastrointestinals i respiratoris

Tant els tretze nadons com el nen ja es troben fora de perill
Tant els tretze nadons com el nen ja es troben fora de perill | Arxiu

 
La Klebsiella oxytoca, un microorganisme que pot arribar a causar greus problemes gastrointestinals i respiratoris, sol contagiar-se a hospitals per la seva facilitat de supervivència i transmissió amb el mínim contacte amb la pell o qualsevol material contaminat. Així ha estat en el cas de tretze nadons i d'un nen que, ingressats en un hospital alemany, s'han infectat del microbi. Gràcies a la ràpida intervenció i detecció dels professionals, no obstant això, elbrot ha estat aturat i els afectats ja es troben fora de perill. 
 
El microorganisme es contagia majoritàriament als hospitals per la facilitat de transmissió que té
El microorganisme es contagia majoritàriament als hospitals per la facilitat de transmissió que té | Cedida

L'origen de la infecció

Tan ràpid com els professionals del centre sanitari detectaren casos de contagi per Klebsiella oxytoca, procedents de nadons, començaren les primeres inspeccions. En elles, descobriren l'origen del microorganisme: una de les rentadores que l'hospital utilitza per netejar la roba dels nounats i de les respectives mares.
 
Segons informa la investigació publicada en l'American Society for Microbiology, una organització professional destinada a científics que estudien virus, el microbihavia afectat prèviament la superfície i les restes d'aigua de l'aparell electrodomèstic, ara ja retirat per incomplir la normativa estipulada. 
 
Enfront d'aquests casos, els experts recorden la importància de rentar sempre la roba amb aigua calenta i detergent, i més encara quan es tracta de la muda de persones malaltes o fàcilment atacables, com és el cas dels nadons. 
 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari