Desarticulen la banda criminal que va robar un milió d'euros en joies a Barcelona

Els quatre presumptes lladres van ser arrestats a Catalunya i Madrid el passat 7 d'abril, mentre que un cinquè no ha pogut ser localitzat

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han desarticulat un grup criminal que, presumptament, l'octubre de 2020 va cometre un robatori de pel·lícula a la casa de subhastes Lamas Bolaños de Barcelona. Les detencions, que van tenir lloc a Catalunya i Madrid, es van produir el passat 7 d'abril en una operació conjunta entre els dos cossos de seguretat. Segons les fonts policials, el valor de les joies sostretes ascendia a un milió d'euros.

Segons ha explicat aquest dissabte el diari 'La Vanguardia', les detencions a Catalunya es van realitzar a Mollet del Vallès i Martorelles, mentre que les altres dues detencions es van produir a Madrid i Leganés. Els quatre presumptes lladres, que acumulen un total de 251 antecedents, van passar a disposició judicial i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs per a tres d'ells, mentre que el quart ingressar a presó, ja que tenia una ordre judicial.

El citat mitjà ha avançat també que la investigació del cas continua oberta, ja que hi ha un cinquè membre de la banda que encara no ha estat identificat.

Un robatori de pel·lícula

La banda va planificar durant setmanes el cop a la casa de subhastes Lamas Bolaños de Barcelona, que va tenir lloc durant el pont del 12 d'octubre, quan l'establiment va romandre tancat diversos dies i pocs dies abans d'una gran subhasta de joies. Segons ha explicat 'La Vanguardia', els suposats lladres van aprofitar els dies festius per accedir a la finca, fent-se passar per turistes de l'alberg que hi ha al costat. Un cop dies van accedir a una terrassa interior, des d'on van poder arribar a una finestra de la casa de subhastes, van trencar els barrots i van entrar al primer pis de l'espai.

Dins del recinte, encaputxats i amb guants, van desactivar les càmeres de seguretat i van baixar a la planta baixa, on van intentar assaltar la caixa cuirassada de l'establiment. Primer van intentar accedir-hi fent servir una llança tèrmica, però com que no ho van aconseguir, l'endemà i van tornar. Llavors van utilitzar un percutor en la paret del costat, doblegant les proteccions i foradant la caixa forta, cosa que els va permetre apropiar-se de les joies.

Tot i que durant el pont els veïns van sentir sorolls d'obres, no van pensar que algú estaria robant a la casa de subhastes. En aquest sentit, el sergent de la unitat central de patrimoni històric dels Mossos, Luis González, ha explicat al citat mitjà que «són una banda molt especialitzada. Mai havíem vist un robatori d'aquestes característiques en una casa de subhastes que tenia tantes mesures de seguretat».


Comentaris

envia el comentari