Desarticulada una organització que elaborava cocaïna a Tordera

S'enviaven des de Colòmbia paquets de cafè amb pasta base de cocaïna oculta entre els grans
Imatge d'una bàscula amb cocaïna, de l'organització desmantellada a Tordera | LleidaDiari.cat

La Guàrdia Civil i l'Agència Tributària han desarticulat una organització criminal que elaborava cocaïna en un laboratori de processament de substàncies estupefaents a Tordera (Maresme).

 

L'operatiu ha permès també detenir deu persones per la suposada comissió de delictes de pertinència a organització criminal i tràfic de droga. Les investigacions van començar el juliol passat quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement sobre la possible existència d'una organització criminal que es dedicava al tràfic de droga a diverses localitats de Barcelona i Girona.

 

 

Paquets de cafè amb pasta base de cocaïna oculta

L'organització estava estructurada i jerarquitzada i segons es va poder esbrinar, s'enviaven des de Colòmbia paquets de cafè amb pasta base de cocaïna oculta entre els grans.

 

Segons ha informat la Guàrdia Civil, quan els paquets arribaven a l'estat espanyol, la base de cocaïna era processada i adulterada al laboratori que l'organització havia posat en funcionament per distribuir-la per Catalunya.

 

Registres domiciliaris a Palamós, Blanes, Lloret de Mar i Tordera

El 4 d'octubre passat es van fer els registres domiciliaris a Palamós, Blanes, Lloret de Mar i Tordera. Com a conseqüència es van detenir deu persones de nacionalitat espanyola, colombiana, boliviana i dominicana per la presumpta comissió de delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal. Es van intervenir 2,5 quilos de cocaïna, 200 litres de productes químics utilitzats pel procés de fabricació de droga i quatre vehicles.

 

També et poden interessar...