URGENT

🔴 Investiguen la possible violació a una menor durant el Carnaval de Calella

Desarticulen un grup que estafava amb pòlisses d'assegurances falses a Terrassa

Els Mossos d'Esquadra detenen tres persones i n'investiguen dues més
Els estafadors feien pòlisses fraudulentes amb codis de corredories d'assegurances | Cedida

 

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres persones de nacionalitat espanyola i n'investiga dues més com a suposats autors de diversos delictes d'estafa continuada, falsificació documental i revelació de secrets. La policia va iniciar la investigació quan una corredoria d'assegurances va denunciar que s'havien fet pòlisses fraudulentes usant els seus codis informàtics. Els tres detinguts van passar a disposició judicial i se'n va decretar la llibertat amb càrrecs pels tres arrestats.

 

Pèrdues de gairebé 150.000 euros

Les pòlisses, majoritàriament de vehicles, no es pagaven a l'empresa però sí que es generaven informàticament. Es calcula que hi ha més de 200 persones afectades que circulaven amb vehicles no assegurats tot i haver pagat les pòlisses. Les companyies afectades han registrat pèrdues de 147.000 euros.

 

Els estafadors contactaven amb clients i els oferien fer tots els tràmits. Quan arribaven a l'acord, els lliuraven la documentació amb una pòlissa que suposadament cobria l'assegurança d'un any, però en realitat no tenien cobertura legal. Els clients acostumaven a pagar en efectiu o ingressaven els diners als comptes bancaris dels estafadors.

 

Alguns dels clients, denunciats per circular sense assegurança

Algunes de les víctimes van tenir col·lisions lleus i van ser denunciats per conduir sense assegurança. Per això, se'ls va intervenir el vehicle i van haver d'afrontar una multa de 1.500. Els estafadors també van fer servir les dades personals de diversos clients per usar-los com a prenedors en pòlisses que es donaven d'alta a altres clients seus, que no tenien cap relació amb les víctimes i sense el seu coneixement. Dues d'aquestes persones havien treballat amb les companyies asseguradores estafades i per aquest motiu disposaven dels codis que després van utilitzar il·legalment.

 

També et pot interessar...