Detingut un estafador que robava identitats al Garraf

L'investigat utilitzava la identitat de terceres persones per finançar compres de productes electrònics

Un home amb dos ordinadors devant
L'estafador realitzava compres per via telefònica amb dades d'altres persones | Cedida

La Policia Nacional ha detingut a Vilanova i la Geltrú, la capital de la comarca del Garraf, una persona a la qual se li imputen 17 delictes. Es tracta d'un conegut estafador que comptava amb diversos antecedents per fets similars. 

Es dedicava a realitzar compres per via telefònica utilitzant dades personals d'altres persones que obtenia a través d'un portal de compravendes. Després de diversos enganys, aconseguia les seves dades personals i confeccionava nòmines i justificants de cobrament de pensions falses

No només actuava a Catalunya

En el moment de la seva detenció, a l'investigat li constaven dues ordres de detenció, per part dels Mossos d'Esquadra i d'un jutjat de Las Palmas de Gran Canaria, per delictes d'estafa, falsificació de documentació i usurpació d'estat civil.

El detingut utilitzava la documentació per fer compres finançades, rebent el producte adquirit de manera fraudulenta abans que la primera quota de pagament a nom de l'estafat vencés. La víctima no era conscient del fet fins al moment en què li realitzaven la càrrega de la domiciliació bancària d'un producte que ell no havia comprat. 

La Policia Nacional ha estat l'encarregada del cas | CatalunyaDiari.cat

 

Revenia el producte per tal de treure'n benefici

Després, aquest producte era revenut per mitjà de plataformes de compravendes o el mercat negre. Les víctimes, però, no presenten cap mena de relació entre si i es localitzen en diversos punts del territori nacional.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari