TENS TELEGRAM?

☀️ Cada dia la previsió al teu mòbil. Apunta't gratis clicant aquí!

Li amputen diverses extremitats perquè va rebre petons del seu gos

Alerten de la perillositat de rebre una llepada dels animals domèstics
Els 'petons' de la teva mascota en algunes parts del cos poden arribar a ser molt perilloses | Twitter (@fannusdog)

 

En moltes ocasions, els veterinaris aconsellen als propietaris de mascotes domèstiques que evitin que aquests els 'facin petons' o els llepin. Tot i això, molts propietaris no poden resistir-se a rebre aquesta mostra d'amor per part d'un ésser tan apreciat com pot arribar a ser un animal de companyia.

 

Però aquesta manca de cura ha portat a una noia a un final fatídic. Una simple llepada del seu cadell pot haver estat el causant d'una infecció potencialment mortal, la qual ha provocat que li hagin hagut d'amputar mans i cames. Aquest cas ha tingut lloc a Ohio, als Estats Units, i no és la primera vegada que passa, ja que una altra dona també va estar al límit de morir per la mateixa causa.

 

Perillosa transmissió d'organismes a través de les llepades

Encara que sembli estrany, els nostres petons i els dels nostres animals de companyia no són iguals. I la diferència es troba en els microorganismes que protegeixen la nostra boca: en ser bacteris diferents els que protegeixen els nostres cossos, pot ser un gran problema que es transmetin d'una espècie a una altra.

 

La dona que va patir aquest incident,  segons informa el diari ABC, el passat mes de maig va començar a patir símptomes com febre, nàusees i mal d'esquena. En un primer moment, va creure que es tractaria d'una malaltia derivada d'un viatge al Carib, del qual havia retornat feia molt poc. Després d'empitjorar, va arribar a quedar-se inconscient i se la va induir al coma de forma artificial. A poc a poc, la seva pell va anar prenent un color vermell-violeta, i fins i tot algunes zones del seu cos van començar a gangrenar-se.

 

La CNN també es feia ressò de la noticia i explicava que la dona va haver de rebre antibiòtics per via intravenosa, arribant a estar uns dos mesos ingressada. A més, va haver de sotmetre's a un total de vuit intervencions quirúrgiques, en les quals se li van amputar mans i cames, perquè la infecció havia avançat molt. Ara mateix, es troba pendent de rebre pròtesis i rehabilitació.

 

No era el primer cas que es donava aquesta infecció: una altra dona va estar a punt de morir el passat 2016 | Twitter (@goodestin)

 

'Capnocytophaga canimorsus', detectada en altres casos

Finalment, els metges van descobrir que la causa de tots els símptomes que s'havien mostrat venien provocats pel mateix bacteri que en altres ocasions també havia gairebé provocat la mort d'alguns propietaris de gossos: la 'Capnocytophaga canimorsus', un bacteri que és molt comú a la boca de gats i gossos.

 

La forma més habitual de propagació d'aquest bacteri és a través de mossegades o rascades, tant entre animals com cap a humans. Però ara també es coneix que una altra via directa de transmissió és amb llepades a la boca o sobre ferides obertes.

 

Actualment és conegut que aquesta infecció es dóna molt poques vegades en persones amb mascotes a les seves cases, són molt poc freqüents. Però sí que se sap que, en cas que d'infecció, són molt perilloses: casos molt estranys als quals es pot arribar, com malalties molt complicades, o fins i tot es pot arribar a la mort.

 

També et pot interessar...

Comentaris
Nuria
Aquest article no es cert, consulteu amb metges i veterinaris i una llepada de gos no pot ser mortal, estaríem tots morts!! Nosaltres, pels nostres bebès vem consultar pediatres i veterinaris i cap ni un d'ells coincideix amb aquest article. A més que es horrorós fer creure a la ge t que una mostra d'afecte d'un gos pot ser letal. Només els faltava això als gossos per ser uns pàries...
Joan
Si sabéssiu els mil.lers de petons i llepades que les nostres mascotes ens donen arreu del món cada dia ....Aquest quadre tan agressiu de la infeccio es es rarísim i afecta a persones amb inmunodepressio...(dada que falta al article)
Francesc
Article totalment mentida i que només serveix per crear odi envers els animals. Té més microbis els mòbils, sabates, mans, etc.i tot això de una forma o altra, acaba amb contacte amb saliva animal. que els animals. Si us plau retireu aquest article que sembla que l'hagi fet l'espada i informeu correctament de noticies contrastades
Eloi
Doncs comentaristes: aneu fent petons als vostres animals i que darwin hi faci la resta
Valérie
Si fuera cierto millones de personas estarian sin sus extremidades o muertas. Sería mejor informarse antes de publicar sandeces.