En moltes ocasions, els veterinaris aconsellen als propietaris de mascotes domèstiques que evitin que aquests els 'facin petons' o els llepin. Tot i això, molts propietaris no poden resistir-se a rebre aquesta mostra d'amor per part d'un ésser tan apreciat com pot arribar a ser un animal de companyia.
Però aquesta manca de cura ha portat a una noia a un final fatídic. Una simple llepada del seu cadell pot haver estat el causant d'una infecció potencialment mortal, la qual ha provocat que li hagin hagut d'amputar mans i cames. Aquest cas ha tingut lloc a Ohio, als Estats Units, i no és la primera vegada que passa, ja que una altra dona també va estar al límit de morir per la mateixa causa.
Perillosa transmissió d'organismes a través de les llepades
Encara que sembli estrany, els nostres petons i els dels nostres animals de companyia no són iguals. I la diferència es troba en els microorganismes que protegeixen la nostra boca: en ser bacteris diferents els que protegeixen els nostres cossos, pot ser un gran problema que es transmetin d'una espècie a una altra.
La dona que va patir aquest incident, segons informa el diari ABC, el passat mes de maig va començar a patir símptomes com febre, nàusees i mal d'esquena. En un primer moment, va creure que es tractaria d'una malaltia derivada d'un viatge al Carib, del qual havia retornat feia molt poc. Després d'empitjorar, va arribar a quedar-se inconscient i se la va induir al coma de forma artificial. A poc a poc, la seva pell va anar prenent un color vermell-violeta, i fins i tot algunes zones del seu cos van començar a gangrenar-se.
La CNN també es feia ressò de la noticia i explicava que la dona va haver de rebre antibiòtics per via intravenosa, arribant a estar uns dos mesos ingressada. A més, va haver de sotmetre's a un total de vuit intervencions quirúrgiques, en les quals se li van amputar mans i cames, perquè la infecció havia avançat molt. Ara mateix, es troba pendent de rebre pròtesis i rehabilitació.
'Capnocytophaga canimorsus', detectada en altres casos
Finalment, els metges van descobrir que la causa de tots els símptomes que s'havien mostrat venien provocats pel mateix bacteri que en altres ocasions també havia gairebé provocat la mort d'alguns propietaris de gossos: la 'Capnocytophaga canimorsus', un bacteri que és molt comú a la boca de gats i gossos.
La forma més habitual de propagació d'aquest bacteri és a través de mossegades o rascades, tant entre animals com cap a humans. Però ara també es coneix que una altra via directa de transmissió és amb llepades a la boca o sobre ferides obertes.
Actualment és conegut que aquesta infecció es dóna molt poques vegades en persones amb mascotes a les seves cases, són molt poc freqüents. Però sí que se sap que, en cas que d'infecció, són molt perilloses: casos molt estranys als quals es pot arribar, com malalties molt complicades, o fins i tot es pot arribar a la mort.