Desarticulen un grup criminal especialitzat en robatoris amb força en empreses

Els criminals, a qui se'ls atribueixen set robatoris, acumulaven un botí de 47.000 euros

El grup criminal especialitzat en robatoris en empreses hauria comés fins a set robatoris
El grup criminal especialitzat en robatoris en empreses hauria comès fins a set robatoris | Twitter (@mossos)

Els Mossos d'Esquadra de la DIC de Sant Feliu de Llobregat i Barcelonahan desarticulat un grup criminal especialitzat en els robatoris amb força en empreses on utilitzaven la llança tèrmica per violentar la caixa forta. Els lladres tenien una certa mobilitat territorial i se'ls atribueixen un total de set robatoris que s'haurien comès a l'Alt Penedès, l'Anoia o el Vallès Occidental.

El passat 25 d'abril, els agents van detenir a dos homes, de nacionalitat espanyola de 31 i 34 anys, com a presumptes autors dels set robatoris i per pertinença a un grup criminal. No obstant això, la investigació es va iniciar el desembre de 2018 després que es produís un robatori a les instal·lacions d'una empresa de l'Alt Penedès dedicada al sector vitivinícola.

Forçaven les caixes fortes amb una llança tèrmica

Els agents van constatar que es tractava d'uns lladres especialitzats, ja que van entrar a l'empresa amb el mètode d'extracció del bombí de la porta. Tot seguit van inutilitzar l'alarma i van utilitzar una llança tèrmica per forçar la caixa forta. Una tècnica que consisteix a tallar per oxidació l'acer de la caixa amb la combinació de l'acetilè i l'oxigen.

Els autors d'aquest robatori acumulaven múltiples antecedents policials i a més, utilitzaven diverses tècniques per dificultar l'acció policial i per tant, complicar la investigació. Finalment els agents van identificar un total de quatre persones com a integrants d'aquest grup criminal que haurien participat en un total de set robatoris amb força en empreses de Vilafranca del Penedès, Sant Sadurní d'Anoia, Gelida, Sabadell i Igualada.

Un botí de 47.000 euros

Entre els set robatoris, els lladres acumulaven un botí de fins a 47.000 euros, entre els diners en efectiu i el valor dels dispositius electrònics sostrets. D'altra banda, els danys materials que els lladres van produir a les empreses on van entrar a robar encara estan per determinar però s'espera que ascendeixin a un valor considerable. 

Durant els escorcolls que s'han realitzat al llarg de la investigació, els agents van poder recuperar un rellotge valorat en 18.000 euros a banda de les eines i material que van emprar per dur a terme els diversos robatoris. Els arrestats van passar a disposició judicial el passat 27 d'abril i el jutge va decretar presó provisional per als dos detinguts. Ara per ara la investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. 


Comentaris

envia el comentari