Desbocat el brot a la residència d'Olot: 8 morts i més del 50% dels residents infectats

A banda dels 38 treballadors infectats, 46 dels 87 residents del centre han donat positiu en coronavirus

Test PCR a Reus.
Es realitzaran més proves a la residència d'Olot. | Laia Solanellas

El brot de coronavirus a la residència Montsacopa d'Olot continua en augment i, en l'últim balanç, ja suma un total de vuit morts i 84 persones infectades. D'aquests 84 contagis, n'hi ha 46 que corresponen a residents (dels 87 que té en total), mentre que altres 38 provenen de treballadors del centre. 

Les preocupants dades han obligat a la residència a sectoritzar-se, aïllant els residents positius a la segona planta del centre, reservada com a zona vermella. El contactes estrets dels positius, a més, també es troben aïllats, en aquest cas en quarantena, a una altra planta habilitada com a zona groga. Actualment hi ha 27 usuaris que han donat negatiu i que també es troben separats de la resta del geriàtric, en aquest cas en una zona considerada verda. Durant la setmana està previst que es realitzin noves proves als residents no infectats per tal de tenir més controlada l'evolució del brot.

A l'hora d'iniciar el procés de desaïllament dels residents que hagin superat la malaltia, es realitzaran diversos tests serològics ELISA en els pròxims dies per determinar l'estat immunològic dels primers pacients infectats. A més, el Departament de Salut ja està fent un seguiment de la situació i les mesures de control, juntament amb la direcció del centre. Pel que fa a la situació clínica dels usuaris, s'està vigilant i se segueix diàriament la seva evolució per part dels professionals sanitaris del mateix centre i per part de l'equip d'Atenció Primària d'Olot.

Els primers casos del brot a la residència olotina es van detectar a finals de desembre amb el positiu d'una de les treballadores. Aquest fet que va obligar al centre a posar en marxa mesures de contenció i a activar immediatament un cribratge massiu, que va permetre registrar en primera instància 22 positius: 17 de residents i 5 de treballadors. La xifra, però, no ha parat d'augmentar i, en les últimes proves realitzades la setmana passada, es van detectar 22 nous contagis. En aquest cas, 10 eren residents i 12 eren treballadors. Així doncs, el balanç actual de la situació a la residència Montsacopa és de 38 treballadors i més del 50% dels residents infectats (46 dels 87 que hi ha al centre).


Comentaris

envia el comentari