Un agent dels Mossos d'Esquadra agafant l'escultura dels Jocs Olímpics recuperada a Barcelona

Sorpresa dels Mossos en acudir a un alberg de Girona en plena pandèmia

Els agents van denunciar 20 persones aquest dissabte

Tot i les males xifres de la pandèmia del coronavirus que té Catalunya, encara hi ha persones que no fan cas de les mesures establertes per frenar el virus i decideixen incomplir-les. L'últim cas ha estat el de vint persones que van decidir llogar un alberg a Sant Miquel de Campmajor, Girona, per celebrar una festa d'aniversari.

Els fets van passar aquest passat dissabte, 16 de gener, a les vuit del vespre quan els Mossos d'Esquadra van detectar que hi havia aquest grup de persones juntes. Aquestes persones no només van incomplir la mesura que no permet reunions de més de sis persones sinó que, a més, incomplien amb la resta de mesures de seguretat, com portar la mascareta o mantenir la distància de seguretat.

En veure la situació, els policies van denunciar els participants a la festa per incomplir amb les mesures restrictives imposades pel Govern per tal d'evitar contagis per covid-19, i van quedar tots denunciats, sense que es produïssin incidents.

Denunciades 16 persones per una festa il·legal a Lloret de Mar

Aquesta no ha estat però l'única festa il·legal celebrada aquest cap de setmana. La Policia Local de Lloret de Mar va haver d'intervenir en una festa que s'estava celebrant a l'interior d'un habitatge de la ciutat, segons recull el 'Diari de Girona'. 

Al voltant de les 10.00 hores, uns veïns avisaven al cos policial d'una celebració, d'una quarantena de persones, que s'estava realitzant en un habitatge. No obstant això, quan els agents van arribar, n'hi havia 16. Cap dels assistents a la celebració era del municipi i almenys una persona procedia d'Itàlia, segons van poder comprovar la Policia Local quan va procedir a la identificació de les 16 persones.

En aquesta ocasió, l'habitatge on se celebrava la festa també havia estat llogat per a l'ocasió, ja que es tracta d'un habitatge d'ús turístic. 

Els agents van obrir un expedient sancionador per incompliment de les mesures covid i per saltar-se el confinament municipal als assistents a la festa i es calcula que se'ls aplicaran multes d'entre 600 i 3.000 euros. La festa va estar organitzada per quatre de les setze persones identificades. Aquests, a més dels càrrecs anteriors, també han estat expedientats per delicte d'organització d'activitat il·legal quelcom que pot suposar un notable increment de la multa.

Desmantellades dues festes il·legals a Barcelona

El desmantellament de festes també s'ha traslladat a Barcelona on aquest cap de setmana la Guàrdia Urbana ha aixecat denúncies a diverses persones per incompliment de totes les mesures de prevenció contra la covid-19 així com de les restriccions que hi ha establertes.

Així doncs, el cos policial desmantellava aquest dissabte dues festes il·legals amb una seixantena de persones, a cada una d'elles. Els agents van posar punt final a les dues celebracions, una al local 'Cachitos' i l'altra en un local de Ciutat Vella, poc després de les nou de la nit.