ÚLTIMA HORA

⚫ Mor el cantant català Àlex Casademunt en un accident de trànsit a Mataró

Nou escàndol a Catalunya: Abusos de monitors en un esplai durant anys

L'esplai ha utilitzat les xarxes per respondre a les acusacions

Imatge d'una infant amb una joguina
Una exmonitora d'un esplai de Barcelona ha denunciat abusos sexuals | Pixabay

Una exmonitora d’un esplai de Barcelona ha denunciat que va patir abusos sexuals fa catorze anys. Es tracta de l’esplai Kasperle, situat al barri del Camp de l’Arpa del Clot. Allà, una exmonitora del centre assegura que durant anys va patir abusos sexuals i que allò estava normalitzat.

Segons ha compartit ‘betevé’, la víctima dels abusos explica per què ha presentat una denúncia contra el centre i contra dos excompanys: «M’agafaven el mòbil i es feien fotos als seus genitals», afirma en declaracions a la televisió. «Estava totalment normalitzat».

La víctima pateix estrès posttraumàtic després dels abusos

Així, afirma que també ha denunciat el centre perquè no van evitar aquells episodis, sinó que fins i tot van col·laborar de manera passiva: «Em van rodejar i em van obligar a treure’m la roba, i la resta de monitors miraven». 

La víctima ha reconegut que ha tardat sis anys a explicar la seva història per por a les conseqüències, i que també pateix un trastorn per estrès posttraumàtic que l’han comportat problemes psicològics. Així, també ha explicat que té problemas per a dormir i que no pot parar de reproduir els ‘flashbacks’ dels abusos que va patir.

L’Esplai Kasperle respon a les denúncies d’abusos sexuals

Per la seva banda, l’esplai Kasperle ha utilitzat el seu Instagram per anunciar la seva postura al respecte. «El dia 13 de gener de 2021 vam rebre una querella denunciant un cas d’abús sexual infantil produït fa 14 anys a l’Esplai Kasperle», informen al seu compte d’Instagram.

«Des de l’esplai rebutgem qualsevol tipus de violència o agressió física, sexual i psicològica que atempti contra la integritat i la dignitat de les persones. Per això, volem mostrar tot el nostre recolzament a l'agredida». Així, informen també que «actualment, l’equip de monitors i monitores de l’esplai Kasperle estem formades i ens regim per un protocol contra agressions sexuals».

D’aquesta manera, tornen a destacar que «no tolerem ni tolerarem cap tipus de violència ni dins ni fora del nostre esplai» i «mirem endavant per seguir combatint contra tota mena d’actituds masclistes». Per últim, aclareixen que «des de l’Esplai volem garantir els drets dels infants per tal que aquests els puguin exercir i tinguin la seva pròpia veu, una veu que esperem, no se silenciï mai». «Seguirem lluitant per fer de l’esplai un espai lliure d’agressions».


Comentaris

envia el comentari