Desirée, la nena de 7 anys que podria haver estat assassinada per la seva mare a Galícia

La menor va aparèixer despullada fa un mes al llit de casa seva, amb lesions a la cara i el coll

Fa aproximadament un mes que Desirée, una nena de 7 anys va aparèixer morta a casa seva a la localitat de Santa María de Muimenta, a Lugo. El cos de la menor va ser localitzat al llit de la seva mare, despullada entre els llençols i amb diverses ferides a la cara, els llavis i el coll. 

La seva àvia va ser qui es va trobar la tràgica escena un matí de començaments de maig i va trucar al 112. Ana Sandamil, la mare de la nena, estava estirada al costat del cos i totalment alienada. Amb antecedents per una malaltia mental, actualment està en presó provisional, acusada d'homicidi o assassinat, després d'haver passat les últimes setmanes en un mòdul de psiquiatria per ordre d'una jutgessa. 

Vivia normalment amb la seva mare i algun cap de setmana amb el pare

Els progenitors de la petita feia temps que estaven separats.  Era la mare qui tenia la custòdia i el seu pare gaudia de visites dos caps de setmana al mes.   Segons explicava 'El Español', desgraciadament, el passat divendres 3 de maig no va poder passar a recollir-la. 

La seva antiga sogra va trucar a José Manuel i el va informar de la mort de Desirée. Ràpidament, es va dirigir a l'antic domicili familiar però allà només es va trobar amb els serveis d'emergència que només van poder confirmar la defunció.  

La investigació s'ha centrat en la progenitora

Immediatament, agents de la Guàrdia Civil van iniciar un treball policial que feia pensar que la mare estava implicada en la mort de la menor. A l'habitació van trobar la medicació d'Ana a més d'un estrany líquid fosc en una ampolla de la qual normalment bevia Desirée. 

Les principals proves apuntaven a la mare i per això es va decidir que fos ingressada en un centre psiquiàtric sota una vigilància estricta. El pare dubtava que s'hagués produït una mort natural, ja que la seva filla era molt activa, esportista i no tenia problemes de salut. Els primers informes mèdics descartaven l'asfíxia o l'ofegament com a causa de la mort. 

Ara mateix el cas continua sense resoldre's. La magistrada que es va fer càrrec del cas va decretar el secret de sumari. Haurà de ser l'autòpsia qui confirmi si, com sembla més probable, la petita va morir en prendre els fàrmacs de la seva mare. 

 

També et pot interessar...