Primer pla de l'actor Antonio Resines amb el rostre seriós

Desitgen la mort d'Antonio Resines: «A cada porc»

L'actor ha defensat a ultrança la vacunació, i ha fet declaracions polèmiques que han encès els antivacunes

L'últim informe mèdic sobre l'estat de salut d'Antonio Resines apunta que segueix a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'Hospital Gregorio Marañón de Madrid. L'actor està «estable dins de la gravetat» i bona part del món del cinema i l'art està preocupat. 

Però sembla que la preocupació per la seva evolució no és compartida per tots els espanyols. Aquest cap de setmana s'ha pogut veure una pancarta amb un missatge desagradable en una manifestació a València.

A la concentració, negacionista i on hi havia presents grups d'extrema dreta, un dels manifestants empunyava una pancarta. «Resines, a tot porc li arriba el seu Sant Martí», deia el cartell. 

La imatge ha estat compartida a Twitter, on hi ha hagut reaccions de tota mena. La majoria han condemnat un missatge que s'ha considerat «espantós i miserable». «Qui podria desitjar la mort d'Antonio Resines? Quina subespècie plena d'odi?», es preguntava un usuari.

Contra el passaport Covid i la vacunació infantil

Alguns dels lemes de la manifestació eren «els nens no es toquen» o «no és una pandèmia, és un genocidi». Les principals motivacions de la marxa eren el rebuig al passaport Covid i la vacunació infantil. Entre els presents, hi havia organitzacions com Triple V, Policias por la Libertad i Familias por la Verdad.

Desenes de persones sense mascareta van marxar pel centre de la ciutat cridant consignes com «llibertat» i «no al passaport jueu». Consideren que el passaport Covid, vigent a la Comunitat Valenciana des del 4 de desembre, és anticonstitucional, ineficaç i coercitiu.

A més, qualifiquen la vacunació infantil de «iatrogènica», un concepte que fa referència als danys que un pacient no tenia anteriorment i que ha patit a causa de l'actuació d'un metge o la medicina.

Pla general d'Antonio Resines durant un programa a La 1
Antonio Resines s'ha convertit en la diana dels antivacunes | Europa Press

El passaport Covid, vigent a tot l'estat espanyol, preveu l'obligatorietat de presentar un certificat de vacunació, una prova diagnòstica o un certificat de recuperació per accedir als establiments de lleure. Els antivacunes han fet emprenyar els antivacunes, que han mostrat el seu costat més visceral.

Una pancarta desagradable

Un dels manifestants ha aprofitat l'actualitat més recent del coronavirus per cridar l'atenció. Per això ha utilitzat el cas d'Antonio Resines de la manera més desagradable possible: desitjant-li la mort.

L'actor, que havia rebut les dues dosis de la vacuna, tal com va informar la seva família, va haver de ser ingressat aquest dijous a la unitat de cures intensives després que els símptomes del coronavirus empitjoressin.

D'entrada, es va rumorejar que l'actor havia rebut les tres dosis del vaccí, però la seva família ho va desmentir i va confirmar que se n'havia posat només dues. Tot i això, la protecció no ha estat suficient per evitar el seu contagi i el desenvolupament de simptomatologia greu.

El cas d'Antonio Resines, i la variant òmicron, de fet, posen de manifest que les vacunes ajuden però no són infal·libles. Per això, els experts insisteixen el missatge que cal prendre totes les precaucions possibles, fins i tot estant vacunat. Resines és un més de les desenes de milers de contagiats en aquesta sisena onada.

Per què aquest odi a Antonio Resines?

La notícia de l'ingrés de Resines va provocar tota mena d'atacs i insults contra l'actor a les xarxes socials. Alguns eren especialment despectius: «Poques vegades he desitjat el pitjor a algú, però últimament és un no parar», o «està a l'UCI amb tres punxades, i no 'tot i'. El karma continua fent la seva feina».

De fet, l'estat de salut d'Antonio Resines va ser un dels temes més seguits a Twitter durant bona part del dijous dia 23. Les xarxes socials són un dels mitjans on els antivacunes són més actius, i aquests es van esverar, donat el fet que Resines havia defensat a ultrança públicament la vacunació.

De fet, Resines va protagonitzar una campanya institucional de la Comunitat de Madrid per promoure la vacunació. A més, ha fet diverses declaracions que han estat polèmics per la seva rotunditat. En una ocasió, va assegurar que «qui no es vacuni és subnormal, que el posin a la presó».