Desmantellen una plantació de marihuana al Vallès de més de 60.000 plantes

La policia va trobar una instal·lació molt sofisticada amb un sistema d'insonorització i ventilació valorat en uns 130.000 euros

Imatge de la plantació desmantellada a una nau industrial de Roca del Vallès el 29 de desembre de 2020
Dos policies a la plantació desmantellada a una nau industrial de la Roca del Vallès | ACN

La policia espanyola ha desmantellat una plantació de marihuana de grans dimensions en una nau industrial de la Roca del Vallès (Vallès Oriental) i ha detingut vuit persones, entre elles els tres màxims responsables del cultiu, tots de la mateixa família. La investigació es va posar en marxa el passat mes de novembre arran una denúncia anònima.

Després de constatar un consum elèctric compatible amb una plantació de marihuana a gran escala i que la nau estava connectada il·legalment a la xarxa, es va procedir a registrar la nau on els agents van trobar més de 60.000 plantes i una instal·lació molt sofisticada amb un sistema d'insonorització i ventilació valorat en uns 130.000 euros. 

Donades les característiques de la nau i el nombre de plantes, la policia creu que, a banda de cultivar i prepara la droga per a la seva venda, també es preparaven esqueixos per a altres plantacions il·legals. A l'interior de la nau, que estava dividida en dues plantes, els agents van localitzar 360 tubs d'il·luminació i pantalles reflectores, 140 transformadors, 70 ventiladors i 21 filtres industrials contra els olors.

Dos detinguts per cultivar marihuana a l'interior d'un magatzem de Lleida

Els Mossos d'Esquadra van detenir dilluns dos veïns de Lleida, de 47 i 42 anys i nacionalitat espanyola i vietnamita, respectivament, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i delicte de defraudació de fluid elèctric. La policia va obrir una investigació a principis de mes que ha permès al cos constatar l'existència d'una plantació d'interior de marihuana en una nau del carrer Miquel Cortiada de Lleida. Els Mossos han registrat aquest dimarts el magatzem i han localitzat 150 plantes de marihuana i tota una instal·lació de làmpades, transformadors, ventiladors, extractors i filtres de carbó actiu per cultivar-ne fins a 250. A més, ha constatat que tot funcionava gràcies a una connexió fraudulenta a la xarxa elèctrica.

La policia va obrir una investigació a principis de desembre en tenir coneixement que en un magatzem del carrer Miquel Cortiada de la capital del Segrià podria haver-hi una plantació d'interior de marihuana. Els Mossos van trobar indicis que confirmarien les sospites, ja que de l'interior del magatzem, sortia una forta olor a cànnabis i se sentien sorolls d'aparells elèctrics en funcionament continuat. Davant les evidències des de mitjans de desembre van establir un dispositiu de vigilància per identificar els responsables.

Aquest dilluns, els Mossos van muntar un dispositiu amb el qual va detenir els dos responsables de la plantació, just quan accedien al magatzem. La policia ha registrat aquest dimarts la nau i ha localitzat 150 plantes de marihuana i tota una instal·lació preparada per cultivar-ne 250 en total. A més, ha constatat que tot funcionava gràcies a una connexió fraudulenta a la xarxa elèctrica.

Els detinguts, dels quals l'home de nacionalitat espanyola té antecedents, passaran dijous a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.


Comentaris

envia el comentari