La Policia Nacional desmantella un narcopís i confisca una trentena d'armes al Maresme

Els agents van detenir els tres responsables principals i van intervenir drogues, diners i armes trobades al pis

La Policia Nacional ha desmantellat un centre de distribució de drogues a Pineda de Mar (Maresme) i n'ha detingut els tres màxims responsables. Amb l'operació es van intervenir  530 grams de marihuana, 71 pastilles d'amfetamines, 23 grams d'MDMA, 38 grams d'haixix i 1.500 euros en efectiu trobats a l'interior de l'immoble.

A més, els agents també van confiscar 13 armes de foc, 21 armes blanques de grans dimensions i una gran quantitat de munició. Entre les armes de foc requisades, es trobaven cinc armes llargues, tres semillargues, quatre revòlvers, una pistola d'aire comprimit, una pistola llença bengales, una defensa extensible i una ballesta. Pel que fa a les armes blanques, hi havia set espases tipus catana, cinc tipus sabre, tres tipus matxet i sis navalles.

Durant la investigació, els agents van corroborar sobre el terreny que el domicili era freqüentat per toxicòmans, que anaven a l'habitatge per pocs minuts, estona en què, suposadament, compraven les drogues. Els detinguts són els presumptes responsables de la venda de substàncies estupefaents a petita escala.

El narcopís generava un clima d'inseguretat per als veïns

Aquesta activitat provocava un clima d'inseguretat, ja que hi sovintejaven les disputes i baralles entre els toxicòmans, segons exposen fonts policials. El pis era ocupat il·legalment i els ocupants prenien l'electricitat de forma fraudulenta i precària, fet que comportava riscos pels habitatges adjacents.

La batuda ha estat possible gràcies als avisos anònims que la Policia Nacional va rebre a través del seu web de col·laboració, que serveix perquè els ciutadans puguin comunicar, de forma confidencial, fets presumptament delictius. Així doncs, el desmantellament del narcopís es deu a la col·laboració ciutadana.

També et pot interessar...