Una nau de mercaderies s'esfondra a Vilanova i la Geltrú per les pluges

Els treballadors de les oficines properes han estat desallotjats

La nau de Vilanova i la Geltrú ha quedat enfonsada degut al temporal
La nau ha quedat enfonsada a causa del temporal | Cedida

Una nau industrial de la dàrsena de mercaderies del port de Vilanova i la Geltrú s'ha esfondrat completament com a conseqüència de les fortes pluges que aquest dilluns a la matinada han afectat la costa del Garraf. Dues naus més han quedat també afectades. Els serveis d'emergència han rebut l'avís cap a dos quarts de vuit del matí, quan els treballadors han arribat i han trobat les parets a terra. Tres dotacions s'han desplaçat al lloc dels fets.

Els treballadors de les oficines contigües, unes quinze persones, han estat desallotjats, mentre que tota la dàrsena de mercaderies continuarà tancada mentre els Bombers revisen totes les instal·lacions del moll.

Més de 60 l/m² i moltes incidències per les fortes tempestes de la nit

El canvi de temps ha arribat de forma sobtada a Catalunya i aquesta passada matinada una línia de fortes tempestes ha creuat molts punts del territori deixant alguns aiguats torrencials i molts problemes. 

Les comarques més afectades han estat les del Baix Penedès i el Garraf on les tempestes han estat especialment fortes, deixant més de 60 l/m², i provocant la caiguda de diversos arbres a les vies del tren que han tallat la circulació de combois amb 5 línies de Rodalies afectades.

Concretament, el tall s’ha produït entre Cunit (Baix Penedès) i Vilanova i la Geltrú (Garraf), i les línies afectades són la R2, R13, R14, R15 i R16. A més, Protecció Civil ha activat l’alerta del Pla INUNCAT en aquestes dues comarques davant de la perillosa situació i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) hi ha emès dos avisos d’hidrologia pel perill de crescuda del cabal de les rieres en tota aquesta zona.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut fins a 255 trucades relacionades amb 196 incidents fruit de les fortes pluges, amb el Garraf com la comarca més afectada, ja que 118 trucades procedien d’allí. Per la seva banda, els Bombers han atès fins a 103 avisos pels aiguats, tots relacionats amb inundacions i acumulacions d’aigua. Afortunadament, no s’ha hagut de lamentar cap dany personal en tot l’episodi.  

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari