Desmantellen un grup de llauners traficants que venien droga a turistes a Barcelona

Els Mossos i la Guàrdia Urbana han detingut cinc persones i els han intervingut substàncies estupefaents per un valor al mercat il·lícit de 21.800 euros

Mossos i Guardia Urbana
Els Mossos d'Esquadra, conjuntament amb la Guàrdia Urbana, han desmantellat una organització de vendre de drogues a Barcelona | Cedida

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han desmantellat un grup de llauners que actuava al centre de Barcelona captant turistes per oferir-los substàncies estupefaents de tota mena. L'operació ha permès detenir un total de cinc persones, responsables de dos immobles del barri Gòtic des d'on s'emmagatzemaven i distribuïen les drogues. La investigació va arrencar arran de diverses informacions veïnals que alertaven que en un pis d'aquesta zona de la ciutat s'hi podrien estar duent a terme activitats il·legals.

La policia va dur a terme una intervenció el passat 21 de maig que va permetre intervenir cocaïna, haixix, marihuana, heroïna, 755 pastilles d'èxtasi i 2.400 potenciadors sexuals per un valor al mercat il·lícit de 21.800 euros. Dos dels cinc detinguts han ingressat a la presó. Després de rebre diverses informacions que indicaven que un immoble del barri Gòtic podria estar-se utilitzant com a punt de distribució de droga, els Mossos i la Guàrdia Urbana van iniciar una investigació. 

  

  

Els agents van comprovar que els traficants investigats van cessar la seva activitat després de detectar la presència de la policia.
Imatge d'una de les neveres que el grup feia servir per guardar llaunes i altres materials
Els traficants utilitzaven neveres com aquestes en les seves operacions | Mossos d'Esquadra

 

  

  

van comprovar que existia un flux constant de persones, majoritàriament turistes, que pujaven i baixaven del domicili i les van anar identificant quan sortien

  

  

els agents van detectar que existia un segon habitatge que els detinguts feien servir per guardar la droga que després portaven al pis on anaven els compradors. 

  

Els detinguts conformaven un grup organitzat amb tasques ben distribuïdes per desenvolupar aquesta activitat delictiva. En primer lloc hi havia els responsables dels pisos que dirigien la resta de persones que treballaven per a ells.  A banda, uns altres individus feien de captadors, situant-se de manera estratègica en algun punt de la via pública d'afluència turística per captar els compradors i portar-los fins al punt de venda.

Aquesta activitat es complementava amb la figura dels controladors que alertaven de la presència policial en cas de detectar-la. Els cinc detinguts van passar a disposició policial i dos han ingressat a la presó. Pel que fa a l'immoble ocupat, ha estat retornat al seu propietari.


Comentaris

envia el comentari