Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La sirena d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra encesa

Desmantellen un punt de venda i consum de cocaïna en un pis okupat a l'Hospitalet

Els Mossos van detenir tres persones que van quedar en llibertat amb càrrecs

Es Mossos d'Esquadra han desmantellat aquesta setmana un punt de venda i consum de cocaïna en un pis ocupat al barri Collblanc-Torrassa de l'Hospitalet de Llobregat. Els agents de la policia catalana van detenir dimarts dos homes i una dona com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i pertinença a grup criminal, que van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial. La investigació es va iniciar el mes de febrer, quan els agents van tenir coneixement que hi havia afluència continuada de persones toxicòmanes a un edifici.

A dins de l'immoble, hi havia un punt de venda de cocaïna adulterada, coneguda com a 'basuco', de baix cost i molt addictiva, i que inclou residus de la droga amb adulterants. Els agents van aconseguir identificar les persones encarregades del punt de venda, que ja havien estat detingudes el desembre en relació amb un altre punt de venda de droga al mateix barri. Com en el cas anterior, havien creat habitacions i espais per al consum de drogues a dins del domicili ocupat.

La policia catalana va comprovar que un grup reduït d'homes s'encarregava del subministrament de la droga i que la resta de sospitosos captaven els clients, que fins i tot eren fidelitzats amb l'oferta d'una primera dosi gratis. Al pis també s'hi exercia la prostitució. En l'operació per intervenir a l'habitatge els Mossos van detenir dos homes i una dona i van comissar cocaïna a un dels detinguts encarregats de la venda i també diners en efectiu. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Tres detinguts a Vic relacionats amb un club cannàbic

D'altra banda, la policia espanyola i la Policia Local de Vic van detenir dilluns passat el responsable i dos treballadors d'un club cannàbic de la capital d'Osona. Segons la policia, el local es feia servir com a tapadora per a la venda il·legal de substàncies estupefaents. Durant el registre, es van confiscar 260 grams d'haixix i 3.825 grams de marihuana que, presumptament, es volien utilitzar per a la comercialització il·legal.

Ara, la policia també investiga si el tresorer i el secretari de l'associació també formaven part de la mateixa xarxa de distribució de droga.