La sirena d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra encesa

Desmantellen quatre plantacions de marihuana en un mateix bloc de pisos al Prat

Hi ha cinc detinguts i el valor de la droga confiscada supera els 142.000 euros al mercat negre

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local del Prat de Llobregat van desmantellar el passat dimarts 13 d'abril quatre plantacions de marihuana en un mateix bloc d'habitatges al barri del Parc Nou del Prat de Llobregat. Durant l'operatiu es van detenir cinc homes, d'entre 22 i 50 anys, i una dona de 30 anys —denunciada penalment—, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

En el marc de la intervenció policial, els agents van localitzar les infraestructures necessàries per al cultiu de marihuana tipus indoor i van intervenir quatre plantacions de marihuana, amb un total de 600 plantes, 1,5 kilograms de cabdells preparats per al seu transport, 70 grams d'haixix, balances de precisió i estris per a la confecció de paperines per a la seva venda a tercers.

A més de les substàncies estupefaents, els investigadors van comissar 4.800 euros, presumptament resultat de la venda de droga, una pistola d’aire comprimit, munició de tipus divers i una pistola de foc real, amb dos carregadors i 20 cartutxos. Segons la policia catalana, el valor de la marihuana confiscada supera els 142.000 euros al mercat negre i la defraudació de fluid elèctric s'apropa als 26.000 euros.

Menors d'edat convivint amb estances plenes de marihuana

La investigació es va iniciar quan es van tenir coneixement de diverses plantacions de marihuana ubicades en el mateix bloc d'habitatges al carrer Riu Túria del Prat de Llobregat. Agents de Mossos d’Esquadra i de la Policia Local del municipi van realitzar quatre entrades i registres sota la tutela del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 en funcions de guàrdia del Prat de Llobregat.

Dins els pisos els investigadors van trobar menors d'edat en condicions de vida poc favorables, ja que estances com els lavabos, les habitacions i els menjadors dels habitatges estaven dedicades al cultiu de la marihuana. Finalment, els investigadors van detenir cinc homes com a responsables de les plantacions i van denunciar una dona, com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric, i a un d'ells per tinença il·lícita d'armes.

Els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs. L'operació policial encara està oberta i no es descarten més detencions.