ÚLTIMA HORA

🚨 Tomben els recursos dels presos contra la suspensió del seu tercer grau

Desmantellen una xarxa criminal dedicada al tràfic de persones que sostreia menes dels centres de protecció

S'han detingut una trentena de persones a Espanya i França, tres d'elles a Barcelona i una a Tarragona

Policia Nacional
Els agents han detingut un total de 29 persones | Twitter

La policia espanyola ha desmantellat una xarxa criminal de tràfic de persones que s'enduia menors estrangers no acompanyats (menes) de centres de protecció per explotar-los a Europa. Els delinqüents tenien un grup de captadors especialitzats per nacionalitats, que contactaven amb joves arribats irregularment a Espanya pel sud i els oferien un viatge amb bus a Europa cobrant-los fins a tres vegades més del que costaria. En els casos dels menors en centres de protecció, se'ls instava a utilitzar la violència contra els treballadors socials per escapar-se.

29 persones detingudes, tres a Barcelona i una a Tarragona

La Policia Nacional ha detingut 29 persones a Espanya i França, amb tres a Barcelona i una a Tarragona. La xarxa de tràfic de persones comptava amb allotjaments irregulars a Almeria on amuntegava els joves a canvi de molts diners abans d'enviar-los, amb bus, cap a Europa. Els mateixos delinqüents lideraven el contraban de tabac al port, i el tràfic d'haixix i espècies cinegètiques a la zona.

El negoci es va «professionalitzar» a les estacions de Barcelona, Madrid i Múrcia

Els joves traficats eren col·locats en busos, destí a Brussel·les o Estrasburg. Pel camí, feien parades on pujaven més immigrants, i segons la policia espanyola, van arribar a «professionalitzar el negoci a les estacions de Madrid, Barcelona i Múrcia» amb contactes que els oferien «passatgers irregulars i menes».

L'operació va implicar fer 14 registres arreu d'Espanya, dos d'ells a Barcelona i un a Tarragona. La policia va requisar més de 33.000 euros en efectius, documentació que acredita el tràfic de persones, material informàtic, més de 200 kg de haixix, un vehicle i un remolc.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari