Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del despreniment de roques a la C-58

Un despreniment de roques obliga a tallar la C-58: diversos cotxes afectats

Gràcies a la ràpida actuació d'Emergències només hi va haver danys materials, no s'ha de lamentar cap ferit

Insòlit succés a una important carretera catalana. Un despreniment de roques de gran magnitud ha obligat a tallar la carretera C-58 en els dos sentits des de les vuit del vespre d'aquest dimarts, vint-i-vuit de febrer. La via catalana continua tallada en aquests moments a l'altura de la localitat de Vacarisses, a la comarca del Vallès Occidental.

Els fets van tenir lloc quan tres vehicles circulaven per la zona afectada pel despreniment. Com a resultat, tres vehicles van patir danys, però per sort, no es va enregistrar cap ferit. La ràpida actuació del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) va evitar que els afectats quedessin ferits per la caiguda de roques de grans dimensions a la carretera.

No s'ha de lamentar cap ferit, només danys materials

Els vehicles implicats són dos turismes i una furgoneta, que han patit danys importants a causa de les pedres que han caigut des d'un talús. Per la seva banda, els Bombers, també van desplaçar-se fins al lloc dels fets amb dues dotacions. El cos català va garantir la seguretat de les persones afectades i va iniciar les tasques de neteja i desallotjament de la via.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

El tall de la carretera ha generat molèsties en els conductors que es va desplaçar per aquesta zona. Els Mossos d'Esquadra, per evitar la saturació de la C-16, mantenen el trànsit desviat per diverses vies pròximes. L'associació de Voluntaris de Protecció Civil informa a través del seu perfil de Twitter: «Es preveu que la C-58 romangui tallada durant tota la nit i tot el dia de demà dimecres, sense descartar que s'allargui algun dia més. Es recomana circular per la carretera de Viladecavalls o pels Caus com a vies alternatives, s'ha obert la C-16».

També, aquest mateix perfil, va penjar un vídeo on es pot veure la magnitud de les pedres que han caigut en el despreniment. Apuntaven: «Tallada la carretera C-58 a Vacarisses per despreniments a l'alçada de l'abocador. Aturades en els dos sentits de la marxa La previsió és que sigui de llarga durada».

Les pedres caigudes pesen més de 1000 quilos

Diversos tècnics del departament de Territori de la Generalitat s'han traslladat a primera hora d'aquest dimecres, primer de març, fins al lloc dels fets. L'objectiu és determinar si es tracta d'una caiguda puntual o si hi ha més àrees inestables i si existeix qualsevol mena de risc per als conductors. Per la seva banda, territori ha remarcat que quan finalitzin aquestes tasques es procedirà a netejar el terreny.

Les pedres caigudes tenen grans dimensions i pesen més de mil quilos. La via continua tallada en tots dos sentits, entre els quilòmetres vint-i-cinc i trenta. Els Mossos mantenen la via tallada i desvien els vehicles cap a la C-16. S'espera obrir la via tan aviat com es pugui, a condició que no hi hagi cap risc pels conductors.