Institut Llobregat de Sallent, al Bages

Surt a la llum un nou cas d'assetjament a Sallent: «No van fer res per ajudar-lo»

La mare d'un exalumne de l'Institut Llobregat, centre on estudiaven les dues bessones, denuncia que el seu fill també va patir bullying

La mare d'un noi de 17 anys que el curs passat estudiava a l'Institut Llobregat de Sallent, al Bages, ha denunciat que el seu fill també va patir assetjament escolar al centre. La notícia ha arribat després que dues germanes bessones de la localitat, es llancessin des del balcó de casa seva perquè, segons sembla, patien bullying a l'escola. 

Tal com informa el mitjà 20 minutos, la dona ha explicat que quan el seu fill cursava primària es va haver de sotmetre a una operació ocular perquè li extirpessin un tumor. A causa d'aquesta intervenció, el menor va perdre la visió d'un ull i li era molt complicat seguir el ritme de les classes. «El deixaven de costat i es reien d'ell», ha manifestat. 

A més a més, la dona ha relatat que a causa de les operacions, el seu fill es va veure obligat a faltar molt a classe. Fet que el va convertir en un nen més vulnerable, ja que d'aquesta manera li era més complicat relacionar-se amb els seus companys i companyes de classe. 

«No van fer res per ajudar-lo»

La dona també ha explicat que «ni l'escola ni l'institut van fer res per ajudar-lo. Li treien importància al que estava passant, ens deien que era cosa de nens i que intentéssim solucionar-ho, però no van fer res de res». «És més, si hi havia un conflicte castigaven el meu fill», ha afegit. I és que es va sentir «desemparada» pels dos centres educatius.

En veure que l'escola va fer cas omís, va decidir actuar ella mateixa. Així, va optar per parlar amb els nens que assetjaven el seu fill i amb les seves famílies. Fet que, segons explica, «soluciona bastant les coses». «Tal com funciona el sistema, has de buscar-te la vida per solucionar tú el problema», ha conclòs. 

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

El noi ha rebut ajuda psicològica

Segons la dona, l'ajuda psicològica que ha rebut el seu fill tant a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona com a la consulta que col·labora amb els col·legis, ha estat essencial perquè el seu fill «suportés el que li ha passat i no acabés tirant-se per un balcó», ha sentenciat. 

Finalment, ha volgut agrair a tota l'ajuda externa a l'institut que ha rebut. Especialment a l'entitat No Al Acoso Escolar, ja que l'han orientat en tot el procés. Ara, el seu fill estudia en un centre especialitzat. «Està bé, amb nens que tenen les seves particularitats i que, en molts casos, també han sigut víctimes d'assetjament escolar».