Imatge del pis on vivien les nenes de Sallent

L'anunci d'última hora sobre el cas Sallent: «Disculpes sinceres i de tot cor»

La setmana passada, dues germanes bessones es van llançar des del balcó de casa seva a Sallent

El cas de les dues bessones que van intentar suïcidar-se llançant-se des del balcó de casa seva a Sallent, al Bages, ha commogut tot Catalunya. Arran de la tragèdia, que des d'un inici es va tractar com una caiguda accidental, han sortit a la llum diverses informacions que demostrarien que l'Iván i la Leila patien assetjament escolar. 

En el moment dels fets, els quals van tenir lloc el passat 21 de febrer, tant l'Institut Llobregat, centre escolar on estudiaven les dues germanes i Ensenyament, negaven que la caiguda voluntària des d'un tercer pis s'hagués pogut produir per un cas d'assetjament escolar. Ara, però, les coses han canviat i el Govern ha demanat disculpes públicament.

«Disculpes sinceres i de tot cor» 

Fa tot just uns moments, la portaveu del Govern, Patricia Plaja, ha comparegut per demanar disculpes públiques en nom de tot l'executiu pel succeït a Sallent ara fa una setmana. «Disculpes sinceres i de tot cor», ha declarat Plaja. «És obvi i inqüestionable que alguna cosa ha fallat», ha admès durant la roda de premsa d'aquest dimarts.

D'aquesta manera, el Govern de la Generalitat s'ha compromès a arribar «fins al final» per conèixer les causes del suïcidi de l'adolescent, i l'intent de la seva germana bessona. A més, Patricia Plaja ha constatat que el suïcidi, o la temptativa d'una persona menor d'edat és un «fracàs del sistema».

Plaja ha afegit que la responsabilitat de protegir el centre educatiu és «compartida», per tal que l'escola continuï sent un «espai de seguretat». La portaveu del Govern també ha reiterat la necessitat d'investigar totes les circumstàncies que hagin provocat que dues menors hagin intentat suïcidar-se: «No hi ha debat, alguna cosa ha fallat», ha conclòs. 

Patricia Plaja
Patricia Plaja: «Alguna cosa a fallat». | EP

Nou intent de suïcidi

Impactant succés a La Ràpita. La família d'un nen de 15 anys de la capital del Montsià va denunciar que el seu fill es va intentar suïcidar per ser víctima de burles a la seva escola. La notícia va arribar tot just una setmana després de la tragèdia de Sallent. Segons va avançar EFE, el nen es va llançar el passat dilluns des del balcó d'un quart pis.

L'adolescent, que pateix un grau lleu d'autisme, està hospitalitzat a hores d'ara. El nen, anomenat Pol, està viu «de miracle», segons la seva família. «Ha sobreviscut a una caiguda de 14 metres», va dir el seu pare a través de les xarxes socials. «Té braços, cames i dues costelles trencades, a més d'una vèrtebra trencada», va explicar. 

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!