Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Aixecament d'un cadàver

Troben el cos sense vida d'una noia de 17 anys a Sevilla: hi ha un detingut

La jove va ser trobada morta per un tret per arma de foc

Dilluns a la matinada, cap a les 5.30 h, el cadàver d'una noia de 17 anys va ser trobat en un descampat. El seu cos va ser localitzat al municipi de El Rubio, situat a la província de Sevilla. El descampat és a prop del riu Blanc de la mateixa localitat.

La noia, Elia, de només 17 anys, va ser trobada amb ferides d'arma de foc. El principal sospitós del crim és la seva parella, la qual ja està detinguda a la caserna de la Guàrdia Civil. Es tracta de Germán, un noi de 21 anys, que ara roman en espera de declarar en un jutjat d'Osuna.

Possible cas de violència de gènere, però no es descarten opcions

La Guàrdia Civil no descarta que sigui un cas de violència de gènere. Els joves mantenien una relació sentimental i havien conviscut junts. No obstant això, es desconeix si en el moment de la mort de la menor continuaven amb la relació. Els agents tampoc descarten que la seva mort sigui a causa d'un suïcidi o es produís per un accident.

El detingut té antecedents, però cap no està relacionat amb la violència de gènere ni amb episodis violents. Per part seva, Elia no havia presentat cap denúncia prèvia ni els serveis socials havien detectat alguna situació de vulnerabilitat.

Ningú a la població, d'uns 3.500 habitants assimila el que va passar. Elia i Germán formaven una parella que era coneguda a la localitat. Les seves famílies eren treballadores i no eren conflictives. Així ho ha explicat Jesús Guerra, l'alcalde de El Rubio.

L'arma del crim encara no ha pogut ser localitzada

Fins al lloc on s'ha trobat el cadàver s'ha desplaçat una unitat del Grup Especialitzat d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil (GEAS). Tenen com a missió trobar al riu l'arma del crim, així com qualsevol altre indici que ajudi a aclarir els fets. En el moment de la troballa del cos, van acudir al lloc tres patrulles i efectius de la Policia Judicial.

pistola
Els professionals esperen trobar l'arma del crim al riu. | CANVA

Per part seva, des de l'ajuntament han decidit anul·lar les festes organitzades per a aquest dimarts per celebrar el dia d'Andalusia. L'alcaldia roman a l'espera que s'aclareixi què ha passat per decretar algun dia oficial de dol en la seva memòria.  A més, durant aquesta mateixa jornada es durà a terme l'autòpsia del cos d'Elia a l'Institut Anatòmic Forense de Sevilla. Els resultats ajudaran a determinar les causes de la seva mort.

Si fos un assassinat per violència de gènere, seria el quart cas a la comunitat

Després de la investigació, si es confirma que aquest succés ha estat un assassinat masclista, Elia es convertiria en la quarta víctima mortal a Andalusia des de començament d'any.

En relació amb la violència, justament diumenge passat la consellera d'Inclusió Social, Joventut, Famílies i Igualtat va fer palesa la seva preocupació pels casos de violència de gènere en joves. Loles López va demanar una revisió del pacte d'estat amb l'objectiu que «es modifiqui allò que no funcioni i es reforci allò que sí, com és la prevenció i l'educació».

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!