Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la cosina de les nenes de Sallent.

La cosina de les nenes de Sallent: «A casa no ho sabíem, ho vam veure a la carta»

«Els pares es van acabar cansant d'anar a l'institut», diu la cosina de les menors de Sallent

El cas Sallent continua portant cua. La hipòtesi del bullying guanya enters i les proves, que se sostenen en les dues cartes de les nenes, són clares i concises. Per més inri, dia rere dia apareixen nous protagonistes que confirmen que les nenes van patir assetjament escolar. 

Ara, una de les cosines de l'Ivan i la Leila, ha explicat el calvari que van viure a casa abans del suïcidi de les petites. «Els pares es van acabar cansant d'anar a l'escola i a l'ajuntament a denunciar-ho. També parlaven amb els pares dels altres nens», ha explicat ara la cosina de les nenes a 'Espejo Público' d'Antena 3

Així mateix, la jove també ha revelat que a casa no sabien res del fet que l'Alana havia demanat que s'hi referissin com a Ivan, perquè se sentia un nen. «A la família no en sabíem res. Ens vam assabentar que l'Alana volia ser un noi gràcies a la carta que va deixar. I per això suposem que va anar a més el bullying», diu. 

«Si ens ho haguessin dit elles no hauria passat res. Ho hauríem acceptat, no era un problema per a nosaltres», sentencia. 

Què va passar i per què no es va detectar 

Són les dues grans preguntes que sorgeixen després de la tragèdia de Sallent, al Bages. Educació ara ja no descarta la teoria de l'assetjament escolar —quelcom que sí que va fer en primera instància— i ara reconeixen que és una de les possibilitats. 

A més, la secretària de Transformació Educativa, Núria Mora, va apuntar dissabte que quan hi ha indicis d’assetjament escolar o d’altres problemes, els centres educatius han d’activar el protocol corresponent. 

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

«El que es va comunicar primer és el coneixement que l’institut no havia activat cap protocol. No sabem el motiu d’aquesta no activació», va dir Mora en declaracions a Rac 1, que va indicar que ara s’està investigant per què. 

«El motiu pel qual no s’ha fet desconeixem si és que no es tenien les dades, si no se sabia o el centre no va valorar-ho», va explicar.