Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cristina Puga, amiga de la família de les nenes de Sallent: «Van denunciar-ho diverses vegades».

La mare de les nenes de Sallent sabia tot el que passava a l'escola: «Era un infern»

«La mare i el pare de les petites anaven cada dos per tres anaven a l'institut a demanar que s'aturés aquell infern», explica Cristina Puga, amiga de la família

«Cada dos per tres anaven a l'institut a demanar que s'aturés aquell infern». Sallent continua sent la zona zero. La tragèdia de la setmana passada encara porta cua i, amb la teoria del suïcidi confirmada, ara els Mossos acaben d'enllestir la investigació per a esbrinar què va passar realment. 

Ara, Cristina Puga, amiga de la família ha explicat que les nenes, de 12 anys, ho passaven realment malament a l'institut i que la mare de n'estava al cas. No vivia desconnectada a aquell «infern». «Els pares anaven a denunciar-ho a l'ajuntament i a l'institut», diu l'amiga de la família. 

«El problema estava a l'escola. A casa estaven contentes, però quan els tocava anar a l'escola patien i moltes vegades tornaven plorant. Les havien arribat a agredir diverses vegades», explica Cristina Puga, mentre sentencia: «L'únic que van fer va ser expulsar dos dies als nens que les molestaven». 

L'avi de les bessones també parla de bullying 

L'avi de les bessones de Sallent, des de l'Argentina, també parla de bullying. En declaracions al canal argentí A24, Gustavo Lima explicava que les assetjaven perquè eren argentines, pel seu accent. 

A més, a una d’elles li deien ‘Ivana’, per la seva decisió de demanar que li diguessin Ivan perquè volia fer el trànsit. Lima va dir que ella mateixa va expressar-ho a la carta que va deixar abans de tirar-se pel balcó. 

Segons ell, va escriure que «no resistia el bullying que li estaven fent a l'escola» i que si no era feliç llavors, no creia que ho pogués arribar a ser. La germana, crítica a l'hospital (però estable), va decidir suïcidar-se al seu costat.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Els Mossos d'Esquadra continuen investigant què va passar realment amb les bessones de Sallent, al Bages, i Educació ja no descarta la teoria del bullying. Teoria, la de l'assetjament escolar, que en primera instància Educació i l'institut va descartar.   

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!