Primer pla dels peus d'un bebè

Eric, el bebè d'un any assassinat per la seva mare a València: una carta de comiat

La dona va degollar el seu fill i posteriorment va intentar llevar-se la vida

Commoció entre els habitants del municipi de Vilamarxant, situat a la província de València. Una mare va degollar el bebè de només un any i, després, va intentar suïcidar-se. La dona, Cristina S.N., de 36 anys, patia problemes mentals. Tenia idees paranoides i va assassinar el seu fill amb un ganivet de cuina.

Assassina el seu fill i intenta suïcidar-se

Després de l'atroç crim, la dona va intentar llevar-se la vida saltant des del terrat del domicili annex. Cristina es va precipitar des de l'alçada d'un quart pis, però es va salvar perquè va caure sobre un cotxe que estava estacionat al carrer. Ara, la culpable del crim està ingressada a l'Hospital La Fe de València. La dona té diversos traumatismes i està intubada, sota vigilància policial.

El bebè assassinat a mans de la seva mare, Eric, havia complit un any de vida fa una setmana, el 22 de febrer. Ningú no es va imaginar que es tractaria del seu primer i últim aniversari. 

El tràgic succés es va produir poc abans de les 10.00 h del matí. Va ser aleshores quan emergències va rebre la trucada d'un veí. L'home va relatar que havia estat testimoni de com una dona queia des d'un terrat. Després de l'avís, agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Local es van presentar al lloc dels fets. Així, van ser els que van atendre la dona mentre esperaven els serveis mèdics.

Foto d'una dona amb un ganivet amagat a l'esquena.
La dona va assassinar el seu fil amb un ganivet de cuina. | CatalunyaDiari

Van trobar el nen amb el ganivet encara clavat

Es va precisar l'ajuda dels bombers per poder accedir al domicili. Un cop ho van aconseguir, van trobar el cos sense vida del bebè amb el ganivet de cuina encara clavat al seu cos. L'assassinat es va produir quan la mare i el fill es trobaven sols a casa. El pare, un militar destinat a la base de Marines, era conscient dels problemes mentals de la seva dona. L'home intentava buscar una solució a aquesta situació familiar, però no va arribar a temps.

Cal destacar que fa unes setmanes la dona havia assistit al servei de Salut Mental, on va ser atesa. Diverses fonts han assenyalat que Cristina patia depressió postpart des de feia mesos i que aquesta situació podria haver empitjorat la malaltia mental, que encara no havia estat diagnosticada.

Tot un municipi consternat

Per la seva banda, els veïns estan totalment consternats després de la tragèdia. «Començava a estar fora de seny, però fer aquesta barbaritat… no ho hauríem pensat mai. Encara que visqui, després d'això que ha fet, aquesta dona ja està morta per sempre», sentenciava una de les veïnes.

Cristina va arribar a deixar una carta manuscrita a casa seva. En aquesta, es deixa entreveure que la dona podria haver patit un brot i que tenia idees de tipus paranoide i persecutori, cap a ella mateixa i cap al seu fill.

Des de l'Ajuntament de Vilamarxant han decretat dos dies de dol oficial i per avui hi ha convocat un minut de silenci. Durant la jornada, també està previst que es dugui a terme l'autòpsia del petit a l'Institut de Medicina Legal de València.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!