Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge de Sandra Bermejo i el Cabo de Peñas

Revelen si el cos trobat al Cabo de Peñas és el de Sandra Bermejo

El cadàver, en estat de descomposició avançat, pertany a una dona d'edat compresa entre els 25 i els 35 anys

Han estat hores de molta tensió a l'entorn de Sandra Bermejo, la jove madrilenya que va desaparèixer a Gijón el 8 de novembre. El matí de divendres passat, 23 de desembre, un pescador va albirar unes restes humanes a les aigües del Cabo de Peñas, just el mateix lloc on se li va perdre el rastre a Sandra.

El cadàver estava flotant a l'aigua i completament irreconeixible, fruit de l'avançat estat de descomposició. De fet, els investigadors no podien determinar si era un home o una dona. El cos va ser traslladat a dependències forenses per fer una prova d'ADN.

La troballa del cos a l'aigua semblava coincidir amb la principal hipòtesi de la policia. La investigació estudiava un possible suïcidi o una caiguda accidental als penya-segats. Però la policia va mantenir la prudència des del primer moment, ja que al Cabo de Peñas ja han desaparegut diverses persones.

És el cos de Sandra Bermejo?

Les proves genètiques practicades al cadàver trobat divendres al Cabo de Peñas no pertanyen a Sandra Bermejo. Encara no es coneix la identitat del cadàver. Segons la Guàrdia Civil, estan fent més proves per determinar la identitat del cos i la causa de la mort.

Sandra Bermejo
Sandra va desaparèixer el 8 de novembre | SOS Desaparecidos

El cos trobat a l'aigua al costat de les roques és una dona d'entre 25 i 35 anys, la mateixa franja d'edat que la de Sandra (32 anys). Però, en una primera observació, els forenses ja van veure una cosa que els va fer descartar que fos la psicòloga madrilenya. La confrontació d'ADN ha confirmat que el cos no és el de Bermejo.

Això significa que la policia reprèn la recerca de Sandra Bermejo al punt on es va aturar divendres després de la troballa. Aquesta última setmana han aparegut tres cadàvers de persones flotant al mar Cantàbric. Per tant, la troballa d'aquest cos no és res fora del normal.

Reforça la hipòtesi de la família

La principal hipòtesi de la Policia Nacional, cos al comandament de la investigació, sosté que Sandra va marxar voluntàriament. La família, no obstant això, discrepa i respira alleujada després de saber que no és el cos de la jove. Un motiu més per continuar pensant que no es va suïcidar ni va tenir cap accident.

Familiars i persones de l'entorn de Sandra asseguren que la noia no tenia problemes i que estava il·lusionada amb la seva nova vida a Astúries. Tenia la nevera plena i havia fet plans quan va desaparèixer. Per a ells, això és la demostració que no tenia intenció de treure's la vida.

També afirmen que si hagués tingut una caiguda accidental el mar ja hauria tornat el cos. El fet que el cos trobat no sigui el de Sandra Bermejo renova les esperances de trobar-la amb vida. La família va tornar a traslladar a la policia la seva teoria que hi ha terceres persones implicades.

Segueix la investigació

L'advocat de la família va revelar fa uns quants dies que Sandra Bermejo no estava sola en el moment de la desaparició. A més, uns pescadors van veure tres cotxes aparcats al Cabo de Peñas la tarda del 8 de novembre. A primera hora del matí, dos se n'havien anat i només quedava el de Sandra Bermejo.

Les peces de roba trobades els últims dies a la zona de penya-segats segueixen sent la principal pista sobre aquest cas. És una camisa blanca de la mateixa talla que la jove i unes malles negres. Estan analitzant les restes genètiques d'aquestes peces per saber si pertanyen a Sandra Bermejo.

Sandra Bermejo
Sandra Bermejo, la psicòloga madrilenya desapareguda | Catalunya Diari

Una de les línies obertes consisteix a investigar l'entorn d''Aguas de Estrella', el grup esotèric que freqüentava Sandra Bermejo. Des del seu trasllat a Astúries havia participat en els seus recessos espirituals. Investiguen la connexió amb els membres d'aquest grup i, en especial, amb el seu líder, Roberto.