Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'un agent de la Policia Nacional d'esquena.

Mari Carmen, assassinada pel marit quan l'anava a deixar: «He matat a la meva dona»

Es tracta de la segona víctima de violència masclista a Aragó des de començament d'any

Dimarts passat, 20 de desembre, van trobar el cos sense vida de María del Carmen al seu domicili, a Saragossa. María del Carmen tenia 80 anys quan va ser assassinada pel seu marit. La parella mantenia una llarga relació de 30 anys. Ella feia un temps que es plantejava deixar Antonio, segons fonts familiars. Antonio Giger Kaufmann, argentí i amb nacionalitat suïssa, als 83 anys va decidir acabar amb la vida de la seva dona.

L'endemà al matí, hores després de cometre el crim, Antonio es va dirigir a una patrulla de la Unitat d'Intervenció Policial, que en aquell moment estava recorrent els carrers. Es va confessar davant els policies amb un breu i directe «he matat la meva dona».

Antonio es trobava amb la cara ensangonada. Els policies, tot seguit, van iniciar el protocol per assegurar-se si el que deia Antonio era verídic. La patrulla de la Prefectura Superior de Policia d'Aragó es va dirigir fins a la direcció de l'habitatge, al Carrer San Miguel. Al pis hi habitaven només María del Carmen i Antonio, ja que no tenien fills. A més, el domicili estava apartat de la família.

cinta policial
María del Carmen feia temps que pensava en deixar el marit | LAMIMPRES

Quan els policies es van endinsar al pis van trobar la dona assassinada. María del Carmen estava estesa sobre un gran bassal de sang a terra. Es trobava al saló, on també hi descansava un martell, l'arma del crim.

Després de fer l'autòpsia a la víctima, es va poder determinar, segons explica El Periódico de Aragón, que María del Carmen va morir a causa d'un traumatisme cranioencefàlic, causat pels cops amb el martell propinats per la parella. Afegeixen, a més, que a l'horrible acció hi va haver acarnissament. La dona, a banda del cap, tenia cops per la resta del cos. Aquest tipus de crims estan penats amb fins a 25 anys de presó.

De moment, en aquests moments també s'investiga si Antonio podria haver donat a la seva dona algun fàrmac per adormir-la.

Mai no hi va haver sospites

La terrible mort de Maricarmen, com la coneixien els veïns, va ser una sorpresa per a tot el veïnat. Mai van pensar que alguna cosa així podia passar al matrimoni. A més, prèviament no existia cap denúncia per part de la víctima cap a Antonio.

Les úniques testimonis del que van passar serien unes veïnes de la comunitat, Lorena Cruz i la seva mare. La mare de Lorena, en sortir de la casa de la seva filla, va sentir sorolls; explica que li va semblar sentir com María del Carmen es queixava.

Aquesta va alertar la seva filla, que va estar pendent del que passava al pis. «No eren crits, eren lleus gemecs, com quan et dones un cop. Estava preocupada i vaig trucar al timbre, però ningú va obrir».

La decisió del jutge

Belén Ballestín, magistrada titular del Jutjat de Violència sobre la dona número 2 de Saragossa, va decretar presó comunicada i sense fiança per a Antonio Giger.

Segons afirmen des d'El Periódico de Aragón, Antonio assegurava saber que la seva dona estava pensant separar-se d'ell des de feia temps. Antonio destacava la complicada convivència i les disputes que tenien sovint a causa dels diners.

Des de començament d'any, la mort de María del Carmen se suma a les 43 víctimes de violència masclista a Espanya. Es tracta de la segona dona assassinada per la seva parella aquest any a Aragó.