Un voluntari de Proactiva Open Armas realitza un test ràpid de Covid-19 a un treballador sanitari de la residència geriàtrica Redós de Sant Pere de Ribes, al Garraf, el 30 d'abril del 2020

Detecten un cas positiu de coronavirus en un casal d'estiu de Girona

L'Ajuntament ha enviat un missatge de tranquil·litat a la població

Un nen del casal d'estiu que organitza el Club Tennis Cassà, de Cassà de la Selva, ha donat positiu  en coronavirus. Es tracta d'una persona de fora del poble que participava en aquesta activitat. El cas s'ha comunicat aquest dimecres des de l'Àrea Bàsica de Salut del municipi i posteriorment, l'Ajuntament ha contactat amb l'Agència de Salut Pública per saber quines mesures  calia prendre. De moment, el grup de 12 persones  on hi havia el nen infectat hauran d'estar  aïllats quinze dies al seu domicili, igual que els seus monitors. Pel que fa a la resta de grups, podran seguir anant al casal igualment perquè no han tingut cap relació entre ells.

Des de l'Ajuntament de Cassà de la Selva han demanat tranquil·litat  a la resta d'usuaris del casal i del club de tennis. Segons ha avançat el consistori Salut Pública ha donat llum verda a la continuïtat del casal. L'alcalde de Cassà de la Selva ha contactat amb els batlles dels municipis veïns, ja que hi ha usuaris de diversos pobles que van al casal de Cassà.

Cinc nous morts i 288 positius per coronavirus a Catalunya

Segons les dades d'aquest dimecres, les funeràries van reportar cinc nous morts per Covid-19 a Catalunya en les últimes hores, una més que les informades dilluns. Això situa la xifra global de víctimes en 12.601. S'han detectat 288 nous casos positius testats (21 més que en l'últim balanç), i el total puja a 73.885. D'aquest augment, 35 casos són de Lleida i 152 de la ciutat de Barcelona.

D'entre les víctimes, 6.876 persones han mort en hospital o centre sociosanitari (2 més), 4.099 en una residència (igual) i 799 al domicili (tres més), mentre que les no classificades per falta d'informació són 827 (les mateixes). Fins ara hi ha hagut  4.167 persones ingressades greus, 3 més en les últimes 24 hores, i actualment n'hi ha 40, cinc menys.

Pel que fa a la retrospectiva de casos, n'hi ha 70 de dimarts, 82 de dilluns i 98 de diumenge. D'aquests, corresponen a la regió de Lleida 18 positius del dia 7 de juliol, 30 del dia 6 i 71 del dia 5. Pel que fa a les morts, del 6 de juliol n'hi ha reportades dues, quatre del dia 4 i quatre més del dia 3 de juliol.

En les  residències de gent gran, hi ha 15.064 casos confirmats. Són 5 casos més respecte als que va informar el Departament de Salut dimarts. Aquest dimecres no s'ha donat la dada de professionals aïllats, però la de dimarts era de 543. Pel que fa al nombre d'altes hospitalàries des de l'inici de la crisi, n'hi ha hagut 40.001, 64 més que les informades fa 24 hores.