Jiao, l'home 'mort' per coronavirus, incinerat i que va tornar a casa dos mesos després

La confusió, la pandèmia i el distanciament són les causes d'aquest macabre malentès amb final feliç

Serveis funeraris en un servei durant el Coronavirus amb els materials de protecció
El Coronavirus ha causat una gran confusió davant el gran nombre de morts | Catalunya Diari

Durant la pandèmia, hem pogut conèixer situacions d'allò més surrealistes. Al costat del dolor pel mig milió de morts a tot el món en el qual va de pandèmia, apareixen notícies sorprenents que desafien tota lògica. L'última ens arriba des de la Xina, i té com a origen un còctel explosiu causat per la confusió, el coronavirus i la distància social.

A la Xina, un home ha tornat a casa dos mesos després que la seva família l'enterrés, l'incinerés i es gastés prop de 20.000 euros en el seu funeral. La història va començar al mes de març, quan l'epidèmia ja feia setmanes que estava colpejant dur al continent asiàtic.

Van assegurar haver-lo trobat en un hospital a 1.300 quilòmetres de casa

El protagonista de la història és Jiao, un home de 43 anys amb problemes mentals que va desaparèixer de casa al març. La família va denunciar els fets principis d'abril, i la policia es va posar en contacte amb ells per indicar-los que l'havien trobat en un hospital a gairebé 1.300 quilòmetres de casa.

Segons el 'Wenzhou Evening Newspaper', la família es va traslladar a l'hospital però no van poder veure'l de prop pel distanciament social de precaució per no contagiar-se. Es van haver de conformar en veure'l de lluny. Portava una màscara d'oxigen que li tapava la cara i amb prou feines se'l reconeixia. Però creien que era Jiao.

Un home sense llar dona la sorpresa

Al seu pesar, els metges no els van donar esperances a causa de la tuberculosi que patia, i van decidir portar-lo a casa. Va morir a l'ambulància, i els seus familiars no van poder veure el cos abans de ser incinerat. Suposadament, el cos de Jiao va ser portat fins al seu lloc natal i es va celebrar un funeral amb magnificència en el qual la família va gastar gairebé 20.000 euros.

Però al maig, la policia va trobar a un home sense llar que es va identificar com Jiao. Després de posar-se en contacte amb el seu oncle a Shangrao, prop d'on vivia l'home, la família va rebre amb sorpresa la notícia i van organitzar el trasllat a la seva ciutat. El retrobament va tenir lloc el 5 de juny, dos mesos després que l'haguessin donat per mort.

Qui era el mort?

Jiao tornava a estar amb la família, però llavors es van començar a plantejar el gran dubte: Qui era l'home que havien incinerat? La incògnita continua oberta perquè, encara que les autoritats locals han obert una investigació, per ara resulta impossible rastrejar el contacte fins a arribar a la identitat real de l'home mort.

Tot apunta a un error humà. Els dos homes s'assemblaven molt físicament i, tot i la distància entre l'hospital i la seva casa, els informes mèdics coincidien. En aquells moments, en els quals la pandèmia tenia a la Xina en el caos i la gran mortalitat, amb prou feines es feien aquest tipus de preguntes i tots van donar per bona la teoria que aquell home era Jiao.

Fonts de l'hospital han afirmat que l'home incinerat podria tenir en la seva possessió la identificació de l'autèntic Jiao quan va ser ingressat. Això explicaria l'error. No obstant això, sigui de qui sigui la responsabilitat, la família de Jiao busca una compensació per part de l'hospital pels trastorns causats durant el procés.


Comentaris

envia el comentari